Sport / Nogomet

europska liga u gradskom vrtu

Bjelica uoči Basela: ''Vjerujemo u sebe i prolaz!''

Bjelica uoči Basela:  ''Vjerujemo u sebe i prolaz!''
Davor Javorovic/PIXSELL

Na press konferenciji dan uoči utakmice naš je trener vrlo optimistično odgovarao na pitanja novinara

Konferenciju za novinare dan uoči ogleda s Baselom 1893 održao je naš trener Nenad Bjelica. Svaki je njegov odgovor na pitanja predstavnika medija zračio optimizmom, od početka do kraja „pressice“ u postavljenom šatoru ispod zapadne tribine.

"Ozračje je uvijek pozitivno nakon pobjede. Svi su nam na raspolaganju izuzev Ndockyta, Lope i Cara. Svi ostali su zdravi i orni, uvjereni da možemo ostvariti prolazak u sljedeće kolo. Taktički će to za nas biti prilično drugačija utakmica u odnosu na Rijeku jer oni ne igraju u istom rasporedu. Vjerojatno neće biti značajnijih promjena u našem sastavu, a očekujem maksimalan angažman uz ispunjavanje svih zadataka na terenu i pravu energiju. Vjerujem da ćemo u tomu biti bolji od Basela i proći dalje, bez obzira na to što imamo protivnika koji je prošle sezone igrao četvrtfinale Europske lige. No, mi vjerujemo u sebe i svoje šanse, ako budemo odigrali na vrhunskoj razini, čemu se nadam", uvodno je istaknuo Bjelica.

Švicarci nisu puno toga mijenjali

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jedno od novinarskih pitanja odnosilo se na trenutnu formu Švicaraca i probleme koje su u posljednje vrijeme imali s napadačima.

"Imaju oni osim Cabrala, za kojega smo čuli da je bio zaražena korona virusom, još dva vrlo kvalitetna napadača: Wolfswinkela i Ademija. Ostali su skoro kompletni u odnosu na prošlu sezonu, no vjerujem u našu snagu i kvalitetu, u konačnici i u naš rad. Mislim da možemo izbaciti tako renomiranog protivnika. Poštujemo ga, ali vjerujem u prolaz, da smo u stanju biti bolji od njih."

Ne razmišljamo o „penalima“

Čuli smo i pitanje u kojoj je fazi eventualni dolazak slovenskog reprezentativca Bohara, kao i upit treniraju li Bijelo-plavi posebno udarce s bijele točke…

"Bohar je vrlo kvalitetan igrač kojega ne bismo doveli za jednu europsku utakmicu nego za tri godine. Siguran sam da i bez njega imamo dovoljno kvalitete eliminirati ugledni Basel. Ne, nismo trenirali jedanaesterce niti to posebno planiramo, uostalom, teško je naučiti pucati „penale“ na jednom treningu. Uostalom, ne razmišljamo uopće o neriješenom rezultatu, nego isključivo o pobjedi za koju ćemo dati sve od sebe. Drago mi je da se stvorila primjetna nogometna euforija u gradu i zbog toga je momčad uvijek u dodatnoj obvezi pružiti maksimum", zaključio je Bjelica.

Inače, portal Germanijak kasno sinoć objavio je kako je s Boharom sve dogovoreno te kako bi do kraja tjedna trebao postati novi igrač bijelo-plavih.

Cijelu press konferenciju pogledajte ovdje.

Utakmica Osijek - Basel na rasproedu je večeras u 20:45h na stadionu Gradski vrt (bez prisustva navijača).


Izdvojeno

Reci što misliš!