Sport / Nogomet

gradnja ide po planu

Novi stadion NK Osijeka dobio prve elemente krova, otvorenje i dalje planirano za 2021. godinu!

Novi stadion NK Osijeka dobio prve elemente krova, otvorenje i dalje planirano za 2021. godinu!
NK Osijek

Novi stadion NK Osijeka dati će potpuno novu vizuru gradu

Stadion na Pampasu napreduje planiranom dinamikom, a kako neslužbeno saznajemo, otvorenje se i dalje planira za 2021. godinu iako se u dijelu medija pojavila nešto drugačija informacija.

Kako iz kluba nema službenih informacija, jedna od stavki sljedeće sjednice Gradskog vijeća u kojoj se spominje produženje Ugovora za gradnju stadiona, odnosno Ugovora o kupoprodaji zemljišta na Pampasu sve do 30. lipnja 2022. godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, predmetni Ugovor potpisan 2017. godine spominjao je znatno kraći rok završetka gradnje, ali je kasnije isti aneksom produžen jer su se znatno promijenili uvjeti. Tako je umjesto prvotno planiranog kampa NK Osijeka, na Pampas preseljena i gradnja samog stadiona što je produžilo rok. Nakon toga došlo je do korona krize što je malo poremetilo planove isto kao i gradnja pristupne ceste. Tako je prvotni ugovor koji uskoro ističe morao biti produžen jer bi u suprotnom Grad Osijek imao pravo prvokupa zemljišta i svega izgrađenog na tim česticama i to po cijeni za koju je samo zemljište i prodao, a to je oko 2 milijuna kuna. Upravo zbog toga, Škola nogometa NK Osijek koja je investitor stadiona i kampa zatražila je produženje roka i to za 9 mjeseci kako bi u tom periodu završili gradnju svih objekata kao i ishodili svu potrebnu dokumentaciju. Odlukom Grada taj je rok produžen za 12 mjeseci.

No, to prema našim saznanjima ne znači i završetak gradnje tek 2022. godine. Tako su na gradilištu jučer postavljeni prvi elementi krova, a znatno su se intenzivirali i radovi na zapadnoj tribini pa i dalje svi vjeruju kako će Osijek sezonu 2021./2022. otvoriti na novom stadionu, najmodernijem i jedinom potpuno natkrivenom u Hrvatskoj. O svemu će se uskoro oglasiti i klub u kojem je trenutno potpuni fokus isključivo na prolazak Basela u Europa ligi.


Izdvojeno

Reci što misliš!