Sport / Nogomet

Čeka se potez lokomotive

Osijek spretno i sretno svladao Istru i skočio na drugo mjesto

Osijek spretno i sretno svladao Istru i skočio na drugo mjesto
Davor Javorovic/PIXSELL

Osijek je u Gradskom vrtu ugostio Istru u borbi za važne euro bodove i slavio rezultatom 2:0

Uoči utakmice vremenska slika nad Osijekom znatno se izmjenila pa je tako snažan vjetar u prvom dijelu bio saveznik bijelo-plavih. Krenuo je Osijek s visokom presingom od samog početka, ali je obrana Puljana bila koncentrirana sve do same završnice prvog dijela.

Izdvajamo dobre pokušaje Bočkaja iz slobodnog udarca, a posebno je opasna bila akcija Lope i Žapera čiju loptu golman gostiju Čondrić zaustavlja na samoj crti svog gola. Pokušao je još jednom i Bočkaj, ali njegov udarac još jednom brani Čondrić. Nisu ni Puljani bili bezopasni pa treba zabilježiti lijepu akciju nakon koje pokušavaju petom, ali je Ivušić uspio nogom zaustaviti taj pokušaj.

NK Osijek - NK Istra 1961 2:0 Fotogalerija

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U posljednjim trenucima prvog dijela Osijek je stigao i do vodstva. Kombinirali su po desnoj strani Osječani, lopta dolazi do Marića koju ju ubacuje u peterac, a Lopa utrčava i gura loptu u nebranjeni dio mreže za smanjenje psihološkog pritiska uoči drugog dijela.

Sudac Matoc u prvom dijelu podijelio je i nekoliko žutih kartona pa su tako požutili Žaper, Lopa i Ndockyt, a kod gostiju Močinić i Čondrić.

U drugom dijelu Osijek je teško povezivao svoje redove. Vezni red načet kartonima nije bio dovoljno čvrst pa se vođenje igre prebacilo na obranu koja je imala puno loših  dodavanja koja su gosti mogli i bolje iskoristiti kako bi ugrozili Ivušića.

No, nije se dao iznenaditi vratar Osijeka u ovoj utakmici, a Osijek je uspio do kraja i povećati rezultat. U 75.minuti Matoc je nakon kontakta Marića i Galilea pokazao na najstrožu kaznu, ali je Marić loptu opalio visoko iznad vrata. Odmah nakon toga gosti su dva puta opasno prijetili, ali je Ivušić bio spreman i tako sačuvao svoju mrežu duže od 450. minuta što je novi rekord kad je u pitanju broj minuta bez primljenog pogotka za nekog vratara Osijeka. 

U 80. minuti konačnih 2:0 postavio je Mance koji je lukavo uletio ispred Čondrića i ubacivanje Talysa skrenuo u mrežu. Nakon toga i gosti su stali svjesni poraza, a ni Osijek nije tražio treći pogodak.

Ostalo je tako dva kola do kraja u kojima Osijek ide u goste Varaždinu, a onda u goste stiže Lokomotiva. Oni pak tek trebaju odigrali svoj susret u ovom kolu, a do tad će Osijek čuvati drugu poziciju i stvoriti pritisak na njih u susretu protiv Slaven Belupa u Koprivnici. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Izdvojeno

Reci što misliš!