Sport / Nogomet

fizički spremni, psihološki nepoznato stanje

Stop anemičnom pristupu uoči Rujevice, ulog finale Kupa

Stop anemičnom pristupu uoči Rujevice, ulog finale Kupa
Dubravka Petric/PIXSELL

Trener Nogometnog kluba Osijek, Ivica Kulešević, najavio je Kup susret protiv Rijeke

"Ono što je daleko sad je blizu. U jednom trenu svi smo bili skeptični hoćemo li uopće nastaviti bilo kakvo natjecanje, ali došao je taj moment i krećemo prema Rijeci", rekao je Kulešević uoči polufinala Kupa u Rijeci.

Kulešević je istaknuo kako ovakav start nije idealan i kako zasigurno nakon ovako duge stanke ne bi izabrao nastavak s njom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Osjeti se zadnji dana nervoza i tenzija u momčadi, ali šta je tu je i nadamo se dobroj utakmici i prolazu u finale. Igramo protiv Rijeke koja je ozbiljna momčad i siugurno neće biti ni nama, a nadamo se ni njima", dodao je Kulešević.

Rijeka je uoči tog susreta odigrala dvije pripremne utakmice protiv Istre i Intera i zabilježila pobjede, a i uoči pauze pokazivali su dobre igre. Kulešević je pogledao i te, ali i međusobne susrete, a novinari su istaknuli anemični pristup u tim utakmicama.

"Zadnju utakmicu smo odigrali nakon pobjede protiv Dinama i mislili smo da će nam to biti odskočna daska, ali baš smo jako loše odigrali, anemično i slabo i to nam se ne smije dogoditi", kaže Kulešević i ističe kako je početak i prvih pola sata iznimno bitan i kako priželjkuje da Osijek postigne prvi pogodak.

Istaknuta je dobra fizička sprema, ali i upitno mentalno stanje momčadi nakon tolike pauze.

U toj utakmici bijelo-plavi neće moći računati na Marina Pilja koji se ozlijedio, ali se za udarnu postavu nameću Mbakogu i Mance pa je pred trenerom dosta dvojbi oko početne postave. Među igračima koji konkuriraju je i Alen Grgić koji se vratio nakon duge pauze.

"Moramo biti hrabri i čvrsti. U defanzivnim prekidima moramo biti oprezni jer znamo koliko je tu Rijeka opasna. Moramo se nametnuti i nema tu puno filozofija. Ne mislim da će tu neke taktičke zamisli odrediti finalistu. Naravno da će netko od igrača trebati napraviti nešto ekstra i bez postignutog kola teško ćemo proći dalje. Vježbamo i penale iako se nadamo da to neće otići u 120 minuta. Bitna nam je i podrška naših navijača iako neće biti na tribinama, ali se nadamo da ćemo u nedjelju oko 22 sata svi biti veseli", zaključio je Kulešević.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju u 20:!5 uz izravan prijenos na HTV2 i HNTV.


Izdvojeno

Reci što misliš!