Sport / Nogomet

mađari obišli gradilište

"Pampas 2021" - Stadion gotov do proljeća sljedeće godine

Dubravka Petric/Pixell

Gradilište novog stadiona Nogometnog kluba Osijeka na Pampasu obišli su u četvrtak veleposlanik Republike Mađarske u Hrvatskoj Csaba Demcsak i generalni konzul Janos Sandor Fuzik, a predsjednik kluba Ivan Meštrović upoznao ih je s dinamikom radova i planovima za budućnost

Predsjednik NK Osijeka Ivan Meštrović zahvalio je veleposlaniku Demcsaku i konzulu Fuziku na dolasku u Osijek: "Drago mi je da su novoizabrani konzul i novoizabrani ambasador odlučili prvo post COVID vrijeme provesti s nama u Osijeku, bili smo na starom stadionu i sada smo na novom. Zahvaljujem mađarskoj vladi što vjeruje u prekogranična područja, što vjeruje u Osijek i Nogometni klub Osijek jer bez njih ovo ne bi bilo moguće. Drago mi je što su se uvjerili da stvari na terenu idu, unatoč koroni, tempom koji je zacrtan. Veselim se što ćemo, nadam se vrlo brzo, svjedočiti novom stadionu koji će biti prvi natkriveni stadion u Hrvatskoj i prvi stadion izgrađen po europskim standardima", rekao je predsjednik kluba Meštrović i dodao kako je očigledno da će projekt "Pampas 2020" zbog objektivnih razloga postati projekt "Pampas 2021" jer se konačan završetak i otvorenje stadiona očekuje sredinom 2021. godine, te poručio mađarskim gostima kako su u Osijeku uvijek rado viđeni gosti.

Što se same dinamike radova tiče, direktor kluba Igor Galić rekao je kako su do sada postavljene 34 od ukupno 43 kose grede koje će zapravo nositi tribine: "Taj bi dio trebao biti gotov sljedeći tjedan kada kreću montažni elementi koji se rade na drugoj lokaciji. Na ovo mjesto dolazi 100 tonska dizalica koja će sve to složiti onako kako treba i nadamo se da će do kraja ove godine cijeli ovaj kompleks biti pod krovom zajedno sa svim tribinama. Nakon toga na proljeće bi ostalo samo postaviti terene, a do tada će, nadamo se, i pristupna cesta biti gotova. Ona će biti od velikoga značenja ne samo za stadion nego i za buduću gimnaziju koja će se, nadamo se, također početi graditi sljedeće godine", rekao je Galić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Napomenuo je kako su svi dosadašnji radovi teško bili vidljivi prolaznicima i onima koji se možda ne razumiju u građevinsku struku jer su to zapravo bili oni najteži "zemljani" radovi, no od idućega tjedna napredak će biti puno uočljiviji: "Sada kada budu počeli dolaziti gotovi elementi vrlo brzo će biti vidljive konture stadiona. Mi smo jako zadovoljni dinamikom radova, s obzirom na koronu i na dinamiku koju smo zacrtali. Iako smo na početku planirali biti gotovi do kraja godine zbog objektivnih okolnosti to neće biti tako, no jako smo zadovoljni izvođačima koji su fleksibilni, koji su prepoznali na vrijeme potencijalne opasnosti i doveli cijeli projekt na pravi put", rekao je Galić.


Izdvojeno

Reci što misliš!