Sport / Nogomet

generalka uoči nastavka sezone

Dinamo i Osijek zaigrali nakon dva i pol mjeseca na pustom Maksimiru

Dinamo i Osijek zaigrali nakon dva i pol mjeseca na pustom Maksimiru
Luka Stanzl/PIXSELL

Nogometaši Osijeka u Maksimiru su imali „generalku“ uoči skorašnjeg polufinala Kupa Hrvatske i gostovanja u Rijeci

Dinamo je na svom terenu, u zatvorenoj trening-utakmici, pobijedio s 2:1 golovima Kulenovića u 20. i Karrice u 78. minuti, dok je strijelac za Bijelo-plave bio Špoljarić u 79. minuti. Modri su u vodstvo došli kada je Gojak primio loptu u šesnaestercu, uputio dobar udarac kojega je Ivušić uspio obraniti, ali je na odbijenu loptu pritrčao Kulenović i pogodio nezaštićenu mrežu. Bio je to rezultat prvog poluvremena zanimljivog i sadržajnog ogleda u kojem se posebno iskazao vratar domaćih Livaković odlično obranivši dobre udarce Žapera i Bočkaja.

Bilo je dosta prigoda

U nastavku je reprezentativni čuvar mreže zaustavio i opasan pokušaj Marića, dok su na suprotnoj strani prijetili Oršić i Kadzior. Šansu za izjednačenje propustio je Grezda koji je pritom tražio i kazneni udarac, a nedugo nakon toga Kosovar Karrica je eurogolom loptu „zakucao“ u gornji lijevi kut za 2:0. Praktički čim su krenuli s centra Osječani su smanjili preko Špoljarića koji je dobro iskoristio asistenciju Bočkaja i sa 8-9 metara matirao Josipovića. Lopta je završila u donjem desnom kutu. Nakon što je Josipović obranio „bombu“ Kleinheislera, Špoljarić je propustio veliku prigodu za izjednačenje u 90. minuti, a do pogotka nije stigao ni Mance u sudačkoj nadoknadi.

Dinamo - Osijek Fotogalerija

Svi s klupe ušli u drugom dijelu

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osijek je prvo poluvrijeme igrao u sastavu: Ivušić (’61. Malenica), Silva, Kleinheisler, Majstorović, Grezda, Bočkaj, Talys, Žaper, Škorić, Lončar i Marić. U 70. minuti ušli su: Grgić, Ćosić, Gutieri, Jugović, Ndockyt, Špoljarić, Mance i Mbakogu. Za Dinamo su krenuli: Livaković, Ademi, Gojak, Moubandje, Stojanović, Gvardiol, Đira, Dilaver, Kulenović, Kadzior i Oršić. Nakon njih je, od 70. minute, zaigrala jedanaestorica: Josipović, Leš, Karrica,Daničić, Julardžija, Hrvoj, Krizmanić, Kim, Burton, Ćuže i Gavranović. Na praznom je Maksimiru sudio Vučković iz Zagreba.


Izdvojeno

Reci što misliš!