Sport / Nogomet

nastavak nogometne sezone

Rijeka i Osijek u polufinalu kupa 30. svibnja

Rijeka i Osijek u polufinalu kupa 30. svibnja

Hrvatski nogometni savez ima razrađenu strategiju povratka nogometa. Sve bi krenulo polufinalom Kupa nakon čega bi se nastavilo i prvenstvo

U Hrvatskom nogometnom savezu imaju razrađen plan povratka nakon praktički dvomjesečne suspenzije. Ante Vučemilović potvrđuje kako je predviđen datum povratka 30. svibanj susretima polufinala Kupa.

"Utakmice polufinala Kupa igrat će se 30. svibnja, a za 6. lipnja predviđen je nastavak HNL-a dok će se finale Kupa igrati 1. kolovoza. Druga liga i lige ispod neće se igrati te neće biti niti utakmica mlađih uzrasta. O ženskom nogometu i futsalu razgovarat ćemo naknadno", kaže Vučemilović za Sportske novosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Definitivno ostaje Liga 10, u planu su i kvalifikacije za Prvu HNL što kaže da će Šibenik kao prvoplasirani drugoligaš izravno u najviši rang, a Orijent ide u kvalifikacije.

"O terminu kvalifikacija za Prvu HNL ćemo kasnije. Šibenik ulazi izravno, a Orijent će igrati kvalifikacije protiv devetoplasirane momčadi iz HT Prve lige. Sljedeće sezone ćemo utvrditi novi sustav natjecanja bez kvalifikacija pri čemu će posljednji ispasti u Drugu HNL, a prvoplasirani drugoligaš ući u najviši rang što će se dogoditi pod uvjetom da svi dobiju licence. Što se tiče Trećih liga, ako bude pet klubova s licencom, jedan par će se izvući kao pretkolo i pobjednik će se priključiti ostala tri kluba. Na neutralnom terenu odigrat će kvalifikacijske utakmice i dva pobjednika proći će u Drugu HNL."

Ostaje pitanje i testiranja igrača na koronavirus.

"Za to još nemamo podatke, a napravit će se kako bude tražio Nacionalni stožer. Možda neće biti testiranja, a možda će se mjeriti samo temperatura. Napravit ćemo kako budu tražili od nas, najvažnije nam je u cijeloj priči da završimo sezonu", dodaje Vučemilović.

Tako bi prema planu HNS-a 30. lipnja trebali biti na rasporedu polufinalni dvoboji Kupa između Rijeke i Osijeka te Slaven Belupa i Lokomotive, a vikend kasnije nastavilo bi se prvenstvo susretima 27. kola. Tu se sastaju Hajduk - Inter, Istra 1961 - Rijeka, Varaždin - Dinamo, Lokomotiva - Osijek i Slaven Belupo - Gorica.


Izdvojeno

Reci što misliš!