Sport / Nogomet

radovi napreduju

Novi stadion na Pampasu polako dobiva svoje konture

Novi stadion na Pampasu polako dobiva svoje konture
nk-osijek.hr

Betoniranje je u punom jeku, dok će idućega mjeseca uslijediti postavljanje gotovih montažnih elemenata

Oni koji imaju priliku proći pokraj najvećeg gradilišta u Osijeku ili pak vidjeti radove sa svojih obližnjih prozora ili balkona mogu iz dana u dan svjedočiti kako naš budući stadion na Pampasu poprima sve konkretnije obrise. Završeno je betoniranje svih temeljnih traka temeljnog roštilja na površini cijeloga stadiona kao i betonaža kvadratnih stupova istočne, sjeverne i južne tribine.

U tijeku je nabava, doprema i ugradnja betona u okrugle stupove, dakle njihovo betoniranje. Istok je već gotov, a trenutno se radi na Sjeveru. Nadalje, aktualno je betoniranje armirano-betonskih nazubljenih kosih greda koje nose predgotovljene elemente tribina. Ti su radovi već završeni na Istoku dok se sada radi na tribini Sjever i Sjeveroistok.

Nema nikakvih zastoja

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Direktor NK Osijek Igor Galić ističe zadovoljstvo činjenicom da opća kriza, uvjetovana pandemijom korona virusa, nije ostavila traga na ovim radovima koji su u punom jeku.

"Očekuje se u petom mjesecu postavljanje montažnih elemenata. Dolaze gotovi elementi, koji se rade na drugom mjestu, sve je već naručeno i stiže u predviđenim rokovima. Izvođači svoje odrađuju zadanom dinamikom i nema nikakvih zastoja", rekao je Galić.

Radovi se odvijaju paralelno

Ovih dana se izvode radovi na izgradnji armirano-betonske konstrukcije. Također, u tijeku je dobava i ugradnja podtlačnog sistema odvodnje krovnih oborinskih voda. Paralelno se odvija nabava, doprema i montaža polietilenskih vodovodnih cijevi za izvedbu vodovodne i hidrantske mreže tribine Zapad te kanalizacijskih PVC cijevi. Istovremeno se radi na privremenom deponiranju, kao i razastiranju i zbijanju kamenog materijala u visini temeljnog roštilja. Takvi se radovi izvode i na lokalitetima parkinga Sjever, Zapad, glavni teren, kolni prilaz Jug i parkinga za kamione, a započelo je i fino planiranje donjeg ustroja parkirališta Sjever.

Izvor: nk-osijek.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!