Sport / Nogomet

osijek - varaždin 2:0

Osijek u dvije minute do prve ovosezonske pobjede nad fenjerašem iz Varaždina

Osijek u dvije minute do prve ovosezonske pobjede nad fenjerašem iz Varaždina
Dubravka Petric/PIXSELL

Osječani su s ovom pobjedom na petom mjestu s bodom zaostatka od Lokomotive kod koje gostuju u idućem kolu

U 26. kolu 1. HNL Osijek je kao domaćin svladao Varaždin s 2:0, a strijelci su bili Danijel Lončar i Mirko Marić.

Loši rezultati i atmosfera oko kluba, posebice navijačko negodovanje protiv trenera i stručnog stožera, bili su uvertira u današnju utakmicu. Kulešević je momčad nakon poraza u Puli dva dana držao u karanteni, a predsjednik Meštrović zaprijetio je sankcijama na plaću.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Varaždin je u ovom prvenstvu već dva puta igrao s Osijekom i prilično mu zagorčao život s dva neodlučena rezultata. No, danas je bila treća sreća. Za samo dvije minute u prvom poluvremenu bijelo-plavi su trasirali put svojoj pobjedi i prekinuli niz od tri uzastopne utakmice u kojima nisu zatresli protivničku mrežu.

Na kraju prvog poluvremena VAR opet u glavnoj ulozi. Prvo je dosuđen kazneni udarac za Osijek nakon što je sudac Čuljak pregledao snimku i pokazao na bijelu točku. Jedanaesterac je izveo Marić, a lopta je pogodila lijevu vratnicu nakon čega ju je u mrežu pospremio Grezda. No, VAR se opet oglasio i pogodak nije priznat jer je napadač domaćih, prije nego je jedanaesterac izveden, utrčao daleko u kazneni prostor. Sve je bilo čisto i jasno, a za propuštenom prigodom sigurno najviše žali Marić koji je mogao i osamnaesti puta u ovom prvenstvu savladati protivničkog vratara.

U drugom poluvremenu nešto rezerviraniji Osijek s manje prigoda i pokušaja, ali na kraju potpuno zaslužena pobjeda.

NK Osijek - NK Varaždin 2:0 Fotogalerija

Utakmicu je gledalo svega 1715 gledatelja, a posebnu pozornost izazvala je grupa mađarskih navijača na zapadnoj tribini. Riječ je o mađarskim gimnazijalcima iz mjesta Gyongyos koji su bili u Osijeku na izletu i kad su čuli da se u Gradskom vrtu igra utakmica na kojoj nastupa njihov reprezentativac, odlučili su doći na stadion. Klub im je izašao u susret, ugostio ih na tribini i omogućio im  fotografiranje za uspomenu uz igralište, a i ne samo to, podijelilo im je i poklon pakete u kojima se nalazio školski pribor s obilježjima svog kluba. Poseban je dodatak bio i potpisani dres Laszla Kleinheislera koji će u razredu Gyongyosa, gimnazije koja s ponosom nosi ime svog grada, zauzeti vidno i počasno mjesto. 

Rezultati by SofaScore


Izdvojeno

Reci što misliš!