Sport / Nogomet

nedvojbena greška

Zebec i VAR jučer su Osijeku poništili potpuno regularan gol

Zebec i VAR jučer su Osijeku poništili potpuno regularan gol

Osijek je u prvom poluvremenu dvaput tresao mrežu domaćinu, ali oba gola poništena su nakon prelgedavanja VAR-a...

U 25. kolu Prve HNL Osijek je odigrao još jednu lošu utakmicu i poražen je na gostovanju u Puli od Istre 1961 koja je ubilježila tri vrijedna boda u borbi za ostanak.

Istra je povela već u trećoj minuti, a Osijek je čak dva puta tresao mrežu u prvom poluvremenu, ali oba puta nakon VAR kontrole golovi su poništeni.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Međutim, prvi Osijekov poništeni gol bio je potpuno regularan.

U 21. minuti utakmice Lopa je u kaznenom  prostoru pogodio vratnicu, odbijenu loptu prihvatio je Istrin stoper Bosančić je iz prve pokušao izbiti no učinio je to loše i dodaje loptu do Ndocktya koji je zabio pogodak. Sudac Zebec pokazao je na centar, ali javio se VAR tvrdeći da je Ndockty bio u zaleđu u trentku kad je Lopa pucao na gol. I doista je bilo tako, ali nakon što je Bosančić svjesno i kontrolirano udario loptu, logično je reći da je krenula nova akcija i da je pogodak Ndocktya čist. Što znači da su VAR sudac Gabrilo i Zebec zajednički pogriješili poništavajući pogodak Osijeka.

istra
utišane ambicije bijelo-plavih VAR, Duka i loš Osijek za poraz protiv posljednje Istre

Kako pišu Sportke novosti, VAR sudac Gabrilo i sudac Zebec očito su se vodili pravilom koje kaže da "nije nova akcija ako obrambeni igrač udara loptu koja ide u gol ili blizu gola". Međutim, u spornoj situaciji lopta se od vratnice doista odbila blizu gola, ali nije išla u gol, tako da bismo u ovoj situaciji potpisali prvu pogrešku VAR-a od njegovog dolaska na HNL terene.

Akciju možete vidjeti na 1:49 minuti video sažetka:

Situacija kod drugog poništenog gola:  Silva je u zaleđu i ometao je vratara Duku. O kakvom zaleđu se radi pogledajte i sami:


Izdvojeno

Reci što misliš!