Sport / Nogomet

utišane ambicije bijelo-plavih

VAR, Duka i loš Osijek za poraz protiv posljednje Istre

VAR, Duka i loš Osijek za poraz protiv posljednje Istre
Dusko Marusic/PIXSELL

Spominjati će se sudac Zebec i dva poništena pogotka nakon intervencije VAR-a, ali Osijek za poraz u Puli može okrivi isključivo samo sebe i svoju igru

Svega jednu pobjedu zabilježio je Osijek na gostovanjima ove sezone, a na toj brojci ostao je i nakon današnjeg susreta u Puli. Da će stvari ići loše po bijelo-plave, dalo se naslutiti već u 2. minuti kad jednu katastrofalnu reakciju Lončara koristi Delić i zabija za vodstvo domaćina.

Očekivalo se tada kako će Kuleševićeva momčad jurnuti na posljednje plasiranu Istru, ali je i dalje igra ostala na razini posljednjih nekoliko susreta. Puno dodira, malo konkretnosti, puno pogrešaka i jalova igra krase proljetne nastupe momčadi iz Gradskog vrta, a takvu igru gledali smo i danas.

ivica kulešević
predsjednika brine neefikasnost Meštrović: Kulešević ostaje trener

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mogli su u dva navrata bijelo-plavi do pogodaka u prvome dijelu, ali je u obje situacije nakon što su Ndockyt i Lončar zabili, intervenirao VAR i poništio pogotke. Prvo je jednu odbijenu loptu u mrežu ugurao Kongoanac, a onda je u zadnjim minutama zabio i Lončar  metara, ali je oba puta nakon provjere označeno zaleđe. Oko ovih odluka bit će još puno polemika u nadolazećim danima i zasigurno će se dio poraza pokušati pronaći i u njima.

U drugom dijelu nešto više konkretnosti pokazao je Osijek u desetak minuta pravog pritiska na gol Duke, ali je ovaj iskusni golman u nekoliko situacija sjajno intervenirao i zaustavio pokušaje Ndockyta, Talysa i Špoljarića. 

Premalo je sve u svemu pokazao Osijek koji i treći susret u nizu nije uspio zabiti gol i sad već zaostaje za četvrtim mjestom za čak četiri boda.

Predsjednik Meštrović koji uvijek pokazuje ambiciju više morati će dobro promisliti o cjelokupnoj sportskoj politici i bezgraničnoj vjeri u domaće trenerske snage koje su se ove sezone pokazale kao potpuni promašaj.

Do kraja sezone ostalo je još dovoljno kola za popravak raspoloženja i tek teoretski dovoljno kola za popravak pozicije na tablici i upravo zbog toga treba već danas razmišljati kojim smjerom žele ići sportske ambicije Osječana.

Rezultati by SofaScore


Izdvojeno

Reci što misliš!