Sport / Nogomet

uhićeni navijači

Policijska bilanca subotnjeg derbija u Gradskom vrtu

Policijska bilanca subotnjeg derbija u Gradskom vrtu
Davor Javorovic/PIXSELL

Prenosimo izvješće osječke policije sa subotnje utakmice Osijek-Hajduk

U subotu, 29. veljače, s početkom u  15,00 sati, na nogometnom stadionu „Gradski  vrt“ u Osijeku,  Woodrowa Wilsona 2, odigrana je prvenstvena nogometna utakmica 24. kola I Hrvatske nogometne lige, između nogometnog kluba Osijek i nogometnog kluba Hajduk.

Nogometnu utakmicu u Gradskom vrtu u Osijeku gledalo je ukupno 6593 gledatelja. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S ciljem sprječavanja narušavanja javnog reda i mira i nereda navijača na nogometnom stadionu, Policijska uprava osječko-baranjska angažirala je potreban broj policijskih službenika, sukladno prethodno sačinjenoj sigurnosnoj prosudbi.     

Analizom postupanja policijskih službenika i pregledom video snimaka nadzornih kamera izvan i unutar stadiona i pregledom navijača na ulazu u stadion, utvrdili smo :

Tijekom postupanja policijskih službenika pronađeno je 27 komada pirotehničkih sredstava dok su navijači upotrijebili 23 pirotehnička sredstva. U prvom poluvremenu evidentirano je neprimjereno skandiranje navijača. U drugom poluvremena na tribinama je zapaljeno osamnaest bengalki, dok je na atletsku stazu bačeno jedanaest bengalki, tri dimilice i jedan topovski udar.  

Osijek - Hajduk
Osijek zaostaje za vodećima Osijek i Hajduk bez golova u Gradskom vrtu

Neposredno prije početka utakmice, na zatvorenoj sjevernoj tribini stadiona, policijski službenici Interventne jedinice Osijek, uočili su 37-godišnjeg hrvatskog državljana iz Markovca Našičkog. Kod 37-godišnjaka policijski službenici pronašli su više komada pirotehničkih sredstva ručne izrade koja su privremeno oduzeta.
Zbog počinjenog prekršaja iz članka  4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i pokušaja bijega s mjesta događaja, 37-godišnjak je uhićen i uz Optužni prijedlog predan Općinskom sudu u Osijeku.

U prostor stadiona, 25-godišnjak iz Tenje, pokušao je ući s tuđom godišnjom ulaznicom i nije imao osobnu iskaznicu kod sebe. Protiv 25-godišnjaka podnesen je Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

U prostor stadiona, 18-godišnjak iz Milina, pokušao je unijeti pirotehničko sredstvo koje mu je oduzeto te je uz Optužni prijedlog priveden na prekršajni sud Osijek zbog počinjenog prekršaja iz članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Na ulasku u stadion, zaustavljen je 44-godišnjak iz Zadra, kojem je izvršenim alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola od 1,70 grama po kilogramu. Prekršitelju je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

U prostoru stadiona, uhićen je 18-godišnjak iz Donjih Vinjana, koji je odbacio torbicu s 21 pirotehničkim sredstvom i kukuljicom. Prekršitelj je zbog počinjenog prekršaja iz članka  4.

Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, uz Optužni prijedlog priveden Općinskom sudu Osijek.

Od strane redarske službe na istočnoj tribini pronađeno je odbačeno 5 pirotehničkih sredstava koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na siguran način izuzeo.    

Izdvojeno


Reci što misliš!