Sport / Nogomet

Osijek zaostaje za vodećima

Osijek i Hajduk bez golova u Gradskom vrtu

Osijek i Hajduk bez golova u Gradskom vrtu
Davor Javorović/Pixell

Osijek i Hajduk odigrali su derbi i svoj ukupno 100-ti susret u HNL-u bez pogodaka

Osijek nije uspio doći do pobjede protiv Hajduka. Trener Kulešević rekao je prije utakmice kako je pobjeda važna ako žele ostati živi u borbi za drugo mjesto, ali su premalo pokazali za više od boda. 

Hajduk je krenuo agresivnije u susret pa su domaći teško izlazili iz svoje polovice prvih 20-ak minuta. Tek u 23. minuti Osijek je opasno zaprijetio nakon kombinacije Marića I Talysa koji je ubacio, ali je Hajdukova obrana očistila loptu ispred Jugovića.

Osijek - Hajduk Fotogalerija

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U drugom dijelu Osijek je ipak krenuo ambicioznije prema naprijed, ali nije bilo dovoljno kvalitetnih rješenja u veznim redu u kojem je Mađar Laslo Kleinheisler bio usamljen. 

Upravo on mogao je donijeti pobjedu kad je pobjegao obrani domaćih, ali nije imao snage za bolji udarac pa je lopta otišla u ruke Posavca.

Do gola je mogao i Hajduk kad je Caktaš provozao obranu domaćih, ali je pogodio stativu. 

Nije ovo bio derbi za pamćenje, a Osijek hitno mora pronaći kreaciju u veznim redu jer je očito kako su upali u napadačku krizu. U nastavku prvenstva zabili su svega dva pogotka i premalo je to za visoke ambicije kakve imaju.

Dodajmo kako je u ovom susretu svoju stotu utakmicu odigrao Mirko Marić koji se trudio, ali nije imao raspoloženijeg suigrača u napadu. 

Prigoda za popravak već je u srijedu kad bijelo plavi gostuju u Puli protiv Istre. 


Izdvojeno

Reci što misliš!