Sport / Nogomet

var i dalje nije riješio probleme

Za jednog čisti penal, za drugog neočekivana situacija - sudački ekperti podijeljeni oko penala za Osijek

Za jednog čisti penal, za drugog neočekivana situacija - sudački ekperti podijeljeni oko penala za Osijek
Screenshot: Facebook

Burno su negodovali Osječani zbog nedosljedne primjene VAR tehnologije u susretu proteklog HNL kola

Rijeka je svladala Osijek u utakmici bez puno izraženih napadačkih ambicija obje ekipe, a Osijek je u završnici možda mogao i do pogotka za izjednačenje.

Očekivalo se kako će VAR tehnologija spriječiti upravo situacije kao što je bila sporna u 92. minuti na Rujevici kad je Nino Galović očigledno igrao rukom daleko od tijela u svom kaznenom prostoru. Sudac Duje Strukan ostao je nijem, a nije niti pokušao konzultirati VAR sobu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Što će nam VAR ako se ovo ne pregledava? Zašto sudac ovo nije gledao? Nije gledao jer da je pogledao, morao bi suditi penal", rekao je sportski direktor Osijeka Alen Petrović.

Nažalost, očito je kako će sudačke odluke i dalje izazivati kontroverze. Tako je u sinoćnjoj emisiji HTV-a, sudački ekspert Mario Strahonja utvrdio kako je Osijek oštećen u toj situaciji: "Sudac iz svoje pozicije nije mogao najbolje vidjeti. Tražio je pomoć od pomoćnika na terenu, a ne video-asistenta. Ruka obrambenog igrača nije bila u prirodnom položaju, bio je u kaznenom prostoru i to je bio penal za Osijek. Ali po VAR sucu to nije bila jasna i očigledna pogreška pa je nije dojavio glavnom sucu. Ja bih to učinio."

S njegovim mišljenjem nije se složio sudac u emisiji Tribina na HNTV prema čijem mišljenju je ovo bila "neočekivana situacija" za igrača Rijeke i prema tome to nije bio penal za Osijek. 

Ove dvije emisije često međusobno ne mogu pronaći zajednički jezik pa nije za očekivati niti razumijevanje sudac - VAR soba što znači kako ćemo u HNL još dugo imati suce u glavnim ulogama što nikako ne može biti dobro za naš nogomet.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!