Sport / Nogomet

Škorić pocrvenio

Rijeka minimalno svladala Osijek

Rijeka minimalno svladala Osijek
Nel Pavletic/PIXSELL

Nogometaši Osijeka nisu uspjeli doći do bodova na Rujevici u susretu u kojem je Rijeka slavila golom Gorgona

Susret s malo pravih prigoda i s puno pogrešaka odigrali su Osijek i Rijeka, a domaćini su se bolje snašli i stigli do vrijedne pobjede u izravnom dvoboju za europska mjesta.

Žustro su krenule obje ekipe pa je Strukan odmah na početku morao pokazati žute kartone Škoriću i Gorgonu kako bi primirio susret.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Rijeka je rano povela. Nabacio je Raspopović, Andrijašević je proslijedio do Gorgona koji hvata Ivušića na krivoj nozi i loptu šalje u drugi kut za vodstvo već u 12. minuti.

Osijek je puno griješio u predaji lopte i do kraja poluvremena nije uspio povezati pravu akciju kojom bi ugrozio gol domaćina.

Zbog toga je Kulešević odmah na poluvremenu odlučio zamijeniti Pilja Jugovićem te Mancea Špoljarićem ne bi li ubrzao napadačku igru. Ipak, to nije donijelo osjetni pomak prema naprijed. Niti Rijeka nije iskazivala puno napadačkih ambicija već su se orijentirali na branjenje svog gola i konta napade iz kojih su prijetili Ivušiću.

Pred sam kraj susreta u jednu kontru pokušao je pobjeći Pavičić, a na njega je žestoko startao Škorić i zaradio izravni crveni karton iako je već od ranije imao žuti. Značiti će to izostanak na najmanje dvije utakmice od čega je prva protiv Hajduka sljedećeg vikenda.

Osijek je do kraja pokušao doći do gola, a mogao je do njega možda iz kaznenog udarca kad je jedna lopta udarila u šaku jednog igrača Rijeke, ali su sudac i VAR ostali nijemi i sigurno će se o ovome još pričati nakon susreta jer je ruka igrača Rijeke bila daleko od tijela.

Premalo je Osijek pokazao u ovom susretu i željeti će brzo zaboraviti na njega jer slijede novi važni susreti. Imati će priliku za svojevrsnu osvetu 18. ožujka kad na Rujevici bude gostovao u sklopu polufinalnog susreta Kupa Hrvatske.


Izdvojeno

Reci što misliš!