Sport / Nogomet

disciplinske kazne

Zbog neprimjerenog skandiranja Kohorte NK Osijek kažnjen s 15 tisuća kuna

Zbog neprimjerenog skandiranja Kohorte NK Osijek  kažnjen s 15 tisuća kuna
Davor Javorovic/PIXSELL

S 12 tisuća kuna kažnjen je Dinamo zbog uporabe pirotehničkih sredstava svojih navijača

Displinski sudac HT Prve lige Alan Klakočer jučer je izrekao kazne za pretohodno, 22. kolo naše nogometne lige. Kaznio je trenera Dinama Nenada Bjelicu, ali i oba kluba sudionika nedjeljnog derbija.

Bjelica, koji je isključen s klupe u sudačkoj nadoknadi utakmice Osijek-Dinamo zbog psovanja sudaca, kažnjen je zabranom obavljanja funkcije na utakmicama u trajanju od mjesec dana te novčanom kaznom od 2.000 kuna.

Osijek slavio protiv Dinama
Vatreni derbi Osijek slavio, Dinamo završio sa sedmoricom u Gradskom vrtu

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na istoj utakmici u 62. minuti evidentirano je paljenje pirotehničkih naprava od strane navijačke skupine BBB na sjevernoj tribini (10 baklji, jedan strob i jedna rasprskavajuća raketa) te neprimjereno skandiranje pripadnika navijačke skupine Kohorta na istočnoj tribini stadiona u 38. minuti zbog čega je NK Osijek kažnjen novčanom kaznom od 15.000 kuna, a GNK Dinamo iznosom od 12.000 kuna.

U priopćenju HNS-a ne navodi se što je to točno Kohorta neprimjereno skandirala.

Dinamo s tri igrača manje i bez Bjelice završio susret i izgubio u Osijeku (thumbnail)
osijek - dinamo 1:0 Video sažetak derbija u Gradskom vrtu

Klakočer je kaznio i tri igrača koja su isključena na utakmicama 22. kola zbog dvije opomene Stanka Jurića (Hajduk), Petra Stojanovića i Emira Dilavera (Dinamo). Sva trojica isključenih igrača kažnjeni su s po jednom utakmicom zabrane igranja te novčanim kaznama: Jurić i Stojanović moraju platiti po 3.000 kuna, a Dilaver iznos od 4.000 kuna te još 5.000 kuna zbog neprimjerenih izjava o suđenju utakmice Osijek-Dinamo.

Na utakmici Slaven Belupo-Hajduk u 52. i 83. minuti Torcida je zapalila deset baklji te ispalila dva topovska udara, zbog čega je Hajduk kažnjen sa 16.000 kuna, a Slaven Belupo kao organizator iznosom od 7000 kuna.

Na utakmici Slaven Belupo-Hajduk u 52. i 83. minuti pripadnici navijačke skupine Torcida zapalili su ukupno 10 baklji te ispalili 2 topovska udara zbog čega je HNK Hajduk kažnjen novčanim iznosom od 16.000 kuna, a NK Slaven Belupo kao organizator iznosom od 7.000 kuna.

HNK Rijeka mora platiti kaznu od 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja na utakmici Gorica-Rijeka kažnjivog po članku 54. DP HNS-a (5 žutih kartona).


Izdvojeno

Reci što misliš!