Sport / Nogomet

marić u najmanje utakmica

Da Silva, Kramarić, Andrijašević, Puljić i sad Marić jedini ostvarili jedinstveni HNL doseg

Da Silva, Kramarić, Andrijašević, Puljić i sad Marić jedini ostvarili jedinstveni HNL doseg
Davor Javorović/PIXSELL

Golom kojega je postigao Dinamu prvi strijelac Lige kompletirao je svoju listu i svima barem jednom zatresao mrežu

Mirko Marić ne samo da je prvi strijelac Hrvatske nogometne lige, nego je svojih 16 pogodaka u dosadašnjem dijelu državnog prvenstva rasporedio na sve protivnike u HNL-u! Dakle, naš je napadač u prethodna 22 kola svima uspio zatresti mrežu. Nitko mu se pritom nije „provukao“ kao što je to u prošloj sezoni bila momčad Istre 1961 čijeg vratara jedino nije u toj natjecateljskoj godini natjerao na kapitulaciju.

Samo je četvorici uspjelo isto

Otkako je Hrvatske nogometne lige jedino su još Eduardo Da Silva, Andrej Kramarić, Franko Andrijašević i Jakov Puljić u svom golgeterskom opusu zabilježili egzekuciju baš protiv svakog suparnika u istoj sezoni. Ipak, Mariću je trebalo najmanje, samo 22 kola, što je ujedno i rekord kada je u pitanju domaće prvenstvo. Kod Eduarda je to bilo u sezoni 2006/07 kada je nekadašnji sjajni reprezentativac igrajući za Dinamo u Ligi 12 svima zabio barem jedan zgoditak. Kramarić je isti doseg imao u natjecateljskoj 2013/14 u HNK Rijeka, u istom je klubu svakom suparniku loptu u mrežu pospremio i Andrijašević (2016/17) baš kao i Puljić (2018/19). Podsjećamo da se HNL s deset klubova igra od 2013. i od tada je bivšem Dinamovcu Duji Čopu nedostajao pogodak protiv Lokomotive da bi (2013/14) kompletirao listu o kojoj pišemo, dok je Kramariću nastupajući za Rijeku izostao samo gol protiv našeg Osijeka (2014/15). Sezonu kasnije Marko Futacs je u napadu Hajduka zabijao svima osim Lokomotivi, zatim je Hilal Soudani bio najbolji strijelac i to iz redova Dinama, a nije poentirao jedino protiv Slaven Belupa…

Najviše zabija od 75. do 90. minute

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Impozantna je činjenica da se Marić u posljednjih 15 prvenstvenih utakmica čak 14 puta upisivao među strijelce! Tomu treba dodati da je u razdoblju od sredine rujna prošle godine do sada zabilježio i dva nastupa u Kupu Hrvatske u kojima je također postigao golove. Dakle, računajući oba natjecanja dolazimo do fascinantne brojke od 16 pogodaka u 17 susreta! Pritom je samo Koprivničanima zabio dvaput, pa se može reći da je jako dobro rasporedio svoje golove. Drugim riječima, nije ih zabijao, primjerice, istim suparnicima po tri „komada“ u jednom dvoboju, a s drugima ostao bez „streljiva“. Gledajući timing postignutih pogodaka, „Mara“ ih je najviše (4) polučio u razdoblju od 75. do 90. minute. Po tri je zabijao u rasponu od 31. do 45. te od 46. do 60., a po dva između 1. i 15., zatim 16. i 30. i od 61. do 75. minute. Treba spomenuti i kako je šest puta izvodio kaznene udarce i bio maksimalno učinkovit, bez ijednog promašaja!

Izvor: NK Osijek


Izdvojeno

Reci što misliš!