Sport / Nogomet

utakmica bez puno uzbuđenja

Ivušić i Kahlina junaci Osijeka i Gorice u podjeli bodova

Ivušić i Kahlina junaci Osijeka i Gorice u podjeli bodova
Igor Kralj/PIXSELL

Nogometaši Gorice i Osijeka u derbi utakmici nisu ispunili očekivanja, a iako nisu imali puno posla, najbolji pojedinci obiju momčadi bili su vratari

Osijek koji želi osvojiti drugo mjesto, te Gorica koja se nada mjestu u europski natjecanjima, nisu danas pokazali napadačku kvalitetu za taj mjesta na tablici. Obostrano oprezno igralo u Velikoj Gorici bez puno izraženih prigoda na obje strane, a Osijek je svoje najbolje prigode imao u prvom, a Gorica u drugom poluvremenu.

Kod bijelo-plavih najraspoloženiji je zasigurno bio povratnik Eros Grezda koji je u prvom dijelu imao nekoliko solidnih akcija, a iz one najbolje kad je s visine kaznenog udarca snažno tukao prema vratima Gorice, nije imao sreće, odnosno sigurnom pogotku ispriječio se vratar Kahlina. Ranije je Grezda pokušao i s desne strane, ali je njegov udarac otišao kraj vrata domaćina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Glavni problem Osijeka u današnjoj utakmici bila je loša tranzicija između obrane i napada gdje nije bilo previše raspoloženih pojedinaca u veznom redu Osijeka. Dojma smo kako će sportski direktor dio sredstava uprihodovanih od prodaje Šutala morati preusmjeriti u kvalitetno rješenje u veznom redu.

U drugom dijelu nismo gledali bitno drugačiju igru, a Gorica je u jednom napadu imala svoje najbolje dvije prigode no danas sigurni Ivica Ivušić zaustavlja oba vrlo dobra pokušaja domaćina i čuva svoju mrežu netaknutu. Najbolju šansu za Osijek prethodno nije iskoristio Mance koji je sam kao duh sjajnu loptu Marića poslao pokraj gola.U završnici susreta, Osijek je imao i nekoliko prigoda iz slobodnih udaraca, a Petar Bočkaj danas nije bio pravi pa su oba njegova udarca završila bez prave opasnosti za gol. Treba reći i kako je Osijek imao i brojne kornere, ali bez prave opasnosti po gol i na tome će zasigurno morati poraditi u nastavku sezone.

Bila je ovo i prva utakmica za Osijek i Goricu na kojoj se koristila VAR tehnologija, ali ista nije korištena u niti jednom trenutku iako je u jednom napadu Kristijan Lovrić tražio provjeru nakon kontakta s Lončarom.

U sljedećem kolu u Gradski vrt stiže Inter, a među prvotimcima Osijeka neće biti Mile Škorića koji je zaradio svoj treći žuti karton, dok se u kadar vraća Igor Silva.

Rezultati by SofaScore


Izdvojeno

Reci što misliš!