Sport / Nogomet

u nedjelju protiv gorice

Na startu proljetnog dijela prvenstva Kulešević želi pobjedu

Na startu proljetnog dijela prvenstva Kulešević želi pobjedu
Davor Javorovic/PIXSELL

Osječani u nastavak sezone u HNL-u kreću nedjeljnim gostovanjem u Velikoj Gorici. Na konferenciji za novinare u Gradskom vrtu trener Ivica Kulešević je još jednom istaknuo kako je vrlo zadovoljan odrađenim pripremama u Španjolskoj, vjerujući da će se već u prvoj ovogodišnjoj službenoj utakmici pokazati da je Osijek na pravom putu

Na početku konferencije za medije, Kulešević je istaknuo kako su pripreme bile iznimno kratke i odrađene su u fantastičnim uvjetima u svega tri tjedna i bez ozbiljnije ozljede. Iznimka je tek ozljeda Jugovića koji neće biti spreman za susret protiv Gorice.

"Odigrali smo pet utakmica i ako će prikazana igra u njima bit standard i ispod toga nećemo ići, tad ćemo bit zadovoljni", rekao je Kulešević čiji momčad ove nedjelje očekuje susret protiv Gorice i u njemu je iznimno bitno pokušati ostvariti pobjedu i tako zadržati priključak za drugo mjesto i smanjiti pritisak najbližeg pratitelja na ljestvici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na zadnja dva gostovanja Osijek je u Gorici poražen, ali ovoga puta ambicije su jasne i od njih bijelo-plavi neće odstupiti.

U utakmici protiv gorice neće biti ni Silve zbog žutih kartona, a očekuje se kako će na njegov mjesto uskočiti Todoroski. Od ranije je ozljeđen i Žaper, a neizvjesni su još nastupi Pilja, Lope i Ndockyt, ali se očekuje kako će oni ipak bit spremni za nastup. Naravno, neće biti ni Šutala koji je u rekordnom transferu otišao u Atalantu, a na njegovo mjesto mogao bi uskočiti Lončar.

"Pokušat ćemo odigrati s tri napadača Mance, Marić i Grezda, dakle jedna ofanzivna formacija", a Osijek će vjerovatno zaigrati s četiri igrača u zadnjoj liniji, a u koliko se odluči za još ofanzivniju varijantu tad će Bočkaj osvanuti u veznom redu. O svemu tome trener će tek donijeti odluku do početka utakmice.

Inače, veljača će za Osječane bit iznimno zahtjevna jer ju čeka pet nastupa u prvenstvu te kup susret. No, ukoliko u polufinale kupa prođe Rijeka, dogovorno ta će utakmica ipak bit odgođena za proljeće. S Dinamom koji je protivnik Rijeke, takav dogovor tek se treba ostvariti.

"Nije ovo presudna utakmica i ima još puno za igrati, a ako ćemo puno zabijati, a malo primati, imamo se onda čemu nadati", rekao je Kulešević koji je zajedno s svojom ekipom i stožerom prošao i VAR edukaciju i u nedjelju će odigrati prvu službenu utakmicu uz njegovu pomoć.

Bolna točka Osječana bili su prekidi, a upravo iz njih bijelo-plavi primili su svoje posljednje pogotke i upravo na tome će morati raditi u nastavku sezone.

Zanimljivo, Kulešević je istaknuo i konkurenciju na vratarskoj poziciji gdje prema njegovim riječima Malenica iznimno dobro radi.

"Usudio bih se reći kako nitko nema takvu konkurenciju i kvalitetu na vratarskoj poziciji u HNL-u", zaključio je Kulešević.

Utakmica Gorice i Osijeka na rasporedu je u nedjelju od 17:30 sati na stadionu u Velikoj Gorici.

 

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!