Sport / Nogomet

futsal kvalifikacije za sp

Hrvatska iz kaznenog udarca u završnici utakmice do pobjede nad Slovačkom

Hrvatska iz kaznenog udarca u završnici utakmice do pobjede nad Slovačkom
Davor Javorovic/PIXSEL

Hrvatska je pritiskala i tražila novo vodstvo te je do njega došla minutu i pol prije kraja

Pobjeda protiv Azerbajdžana je "potvrđena", Hrvatska je svladala Slovačku i vrlo se približila Svjetskom prvenstvu.

Bez obzira što je Slovačka teško stradala protiv Rusije prvog dana i izgubila s čak 7:1, u drugom kolu Slovaci su bili puno opasniji i stvorili su Hrvatskoj velike probleme.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Domaćin je u susret ušao bez izbornika Mate Stankovića koji je ostao na tribinama zbog isključenja u završnici dvoboja protiv Azerbajdžana, ali i bez bolesnog Žarka Luketina.Slovaci su se pokazali kao vrlo neugodna i dobra reprezentacija, a u odnosu na prvo kolo promijenili su vratara, na gol je stao Oberman i obranio puno toga.

Nije udarac Davora Kanjuha u osmoj minuti, pucao je iz slobodnog udarca s lijeve strane te pogodio uz ipak lošiju Obermanovu reakciju.

Sve do 30. minute igralo se uz obostrane prilike, ali pogodaka nije bilo, no onda Slovaci poravnavaju preko Zdrahala.

Hrvatska radi pritisak i sijeva prema gostujućem golu sa svih strana te u 31. minuti Jelovčić pogađa za novo vodstvo. I ono je bilo kratkog vijeka, uslijedio je brz napad Slovačke, (ne)sretno odbijanje lopte od Novaka i Kozar pogađa za 2:2.

Hrvatska je pritiskala i tražila novo vodstvo te je do njega došla minutu i pol prije kraja. Rukom je igrao Kozar, dosuđen je kazneni udarac koji Novak pretvara u pogodak za pobjedu.

Hrvatska tako ima maksimalan broj bodova, Rusija i Azerbajdžan imaju po tri nakon što su Rusi danas poraženi 4:3, a Slovačka je bez bodova.

Danas je dan odmora, a sutra naši od 20h igraju protiv Rusije. Ulaz u dvoranu Gradski vrt je 20 kuna.

Izvor: Sportnet


Izdvojeno

Reci što misliš!