Sport / Nogomet

vrijedna pobjeda bijelo-plavih

Osijek na kraju priprema skinuo skalp moskovskoj Lokomotivi

Osijek na kraju priprema skinuo skalp moskovskoj Lokomotivi
Davor Javorović/PIXSELL

Momčad Osijeka privodi kraju svoje pripreme u Španjolskoj , a točno deset dana uoči nastavka prvenstva, svladali su Lokomotiv Moskvu s 2:0

Osijek je zaigrao u sastavu Ivušić, Šutalo, Škorić, Majstorović, Todoroski, Bočkaj, Jugović, Kleinheisler, Grezda, Mance i Marićm, a što bi uz manje promjene uzrokovane ozljedom, trebao bit i početni sastav u prvom susretu protiv Gorice.

Gotovo sigurno je kako među igračima koji će započeti taj susret neće bit Jugovića koji je danas ponovo doživio novu ozljedu, a prema prvim informacijama oporavak će biti dužeg perioda. Druga je to ozljeda za jednu od ključnih pozicija u sastavu Osijeka jer se ranije ozlijedio Žaper koji također neće bit spreman za prva kola proljetnog dijela. Alen Petrović već je najavio potragu za još jednim veznjakom, a sad će morati intenzivirati svoju potragu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, vratimo se samom susretu u kojem je njegov veći dio Osijek odigrao iznimno kvalitetno i s prvim sastavom pa je na kraju zasluženo i slavio.

Prvi gol na susretu u 17. minutu zabio je Grezda nakon što je natrčao na jednu loptu i zakucao je u mrežu moskovljana.

Nije to zadovoljilo Osijek pa je nastavio s prijetnjama preko Bočkaja, a nakon toga i s drugim golom Marića kojeg je dugom loptom pronašao Majstorović. Zanimljivo, i prigodu i gol Osijek je uspio ostvariti s igračem manje na terenu jer je ranije spomenuti Jugović bio van igre, a Pilj još nije bio spreman za ulazak.

Do kraja poluvremena prijetio je još i Mance, ali je vratar gostiju bio spreman.

U drugom dijelu nismo vidjeli puno prigoda, ali vrijedi istaknuti Marića nakon proigravanja Mancea, te dalekometni udarac Kleinheislera.

Na kraju zaslužena pobjeda Osijeka i optimizam pred nastavak prvenstva Hrvatske te polufinale Kupa Hrvatske.


Izdvojeno

Reci što misliš!