Sport / Nogomet

potpisao na tri godine

Grezda: Zvali su me i Rijeka i Hajduk, ali sam izabrao Osijek!

Grezda: Zvali su me i Rijeka i Hajduk, ali sam izabrao Osijek!
Davor Javorović/Pixell

Eros Grezda vratio se u NK Osijek nakon nešto više od godinu dana provedenih u škotskom Glasgow Rangers

Avantura u Škotskoj nije bila uspješna pa je ovaj 24-godišnji Albanac odlučio promijeniti sredinu. U periodu provedenom u Rangersima nije se naigrao, a više ga je puta kritizirao trener Steven Gerrard koji ga je naposljetku i izbacio iz prve momčadi zbog pljuvanja protivničkog igrača.

NK Osijek je iskoristio takvu situaciju i doveo ga za simboličnu odštetu uz određeni postotak od sljedeće prodaje, a Grezda je potpisao na tri godine. Danas je i predstavljen sportskoj javnosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Grezda se danas stavlja na raspolaganje treneru Kuleševiću koji će ga nadam se staviti u optimalno stanje čim prije. Kad je odlazio, mislili smo kako je to prerano iako je otišao za rekordan iznos (oko 2 milijuna funti, op.a.)", rekao je Alen Petrović sportski direktor kluba.

Grezda je izrazio zadovoljstvo povratkom kući, kako je to rekao njegov otac i izrazio želju za novim uspjesima s Osijekom.

"Osjećam se tu kao kod kuće. Imao sam tu najbolju godinu u karijeri i želim ju ponoviti", rekao je ovaj brzonogi igrač koji će ponovo nositi broj 11 kao i u svom prvom boravku u bijelo-plavoj svlačionici.

Albanac je rekao kako je potpuno spreman i zdrav za nove izazove koji očekuju Osijek u borbi za drugo mjesto i finale Kupa.

Zanimljivo, na konferenciji za medije dotaknuli su se i ponuda drugih klubova za njegove usluge.

"Ostavio sam dobar utisak u Hrvatskoj tako da je naravno bilo zanimanja i drugih klubova, ali sam zahvaljujući tati, predsjedniku kluba i sportskom direktoru sad ovdje", rekao je Grezda koji je na pitanje novinara da li to znači i kako su se za njegove usluge zanimali Hajduk i Rijeka potvrdio kako su i ti klubovi bili među interesentima.

Bit će ovo novo iskustvo i novi izazov za Grezdu koji je u proteklom periodu malo igrao, ali bi trebao predstavljati značajno pojačanje za momčad Ivice Kuleševića.

"Mislim da su ovo dobre vijesti za nas iako prijelazni rok još zapravo još nije ni počeo. Mi smo najavili kako nam je bitno da ne odu stožerni igrači. Razmatramo još neke opcije i ako se pojavi nešto reagirati ćemo", rekao je na kraju Alen Petrović.

Nogometaši Osijeka uskoro odlaze i na pripreme u Španjolsku, a očekuje se kako će dio igrača koji u proteklom periodu nisu ostvarili značajnije minute i utisak, postati prekobrojan i morati potražiti novu sredinu.


Izdvojeno

Reci što misliš!