Sport / Nogomet

osijek - slaven 3:2

Osijek dva puta vodio pa spašavao važnu pobjedu

Nogometaši Osijek ostvarili su važnu pobjedu u posljednjem jesenskom kolu HNL-a

Osijek je brzo došao u vodstvo. Strijelac je već u 3. minuti bio naravno Mirko Marić. Činilo se kako će bijelo plavi nastaviti u tom tempu, a redale su se prihode i dobra igra sve do sredine prvog dijela kad su do tad vrlo raspoloženi Pilj i Žaper morali iz igre zbog ozljede. U igru su ušli Ndockyt i Jugović, a Osijek je usporio i dao prostora Slaven Belupu da se razmaše.

Srećom po domaće, nisu bili precizni gosti, a i Ivušić se istaknuo s nekoliko dobrih intervencija. Spašavao je Osijek i s gol crte kad je Bočkaj uspio spasiti siguran zgoditak.

NK Osijek - NK Slaven Belupo 3:2 Fotogalerija

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Belupo je i u drugo poluvrijeme ušao dobrom igrom i to im se isplatilo u 52. minuti kad Karlo Lulić zabija nakon prekida. Ipak, brzo se Osijek vratio u vodstvo. Ubacio je Bočkaj, Jugović je pao, a Matoc pokazao na najstrožu kaznu. Siguran je realizator bio Marić za ukupno 14. gol ove sezone.

Dao je taj zgoditak krila domaćima koji povećavaju na 3:1 golom Lasla Kleinheislera koji lijepo pogađa s 15 metara. I kad se činilo da je Osijek osigurao pobjedu, dekoncentracija u novom prekidu donosi novi gol Belupu i smanjenje na 3:2. Gostujuci trener nakon toga još pojačava ofenzivu, a najbliži golu bio je Krstanović koji odlično puca, ali Ivušić još bolje brani i donosi pobjedu Osijeku.

Ovom pobjedom došli su bijelo-plavi na treće mjesto s bodom zaostatka iza Rijeke i s bodom prednosti ispred Hajduka koji imaju i utakmicu zaostatka. Proljetni dio bit će tako izuzetno zanimljiv u borbi za drugo mjesto koje donosi Ligu prvaka. 

Rezultati by SofaScore


Izdvojeno

Reci što misliš!