Sport / Nogomet

u kupskoj ulici

U Osijeku otvorena Kuća nogometa HNS-a

U Osijeku otvorena Kuća nogometa HNS-a
Davor Javorovic/PIXSELL

U petak je u Osijeku otvorena Kuća nogometa, tamošnji dom Hrvatskog nogometnog saveza, Nogometnog saveza Osječko-baranjske županije te Nogometnog središta Osijek.

Nova osječka Kuća nogometa prostire se na četiri etaže i više od 600 kvadratnih metara, a sufinancirao ju je Hrvatski nogometni savez.

Svečanom su otvaranju, uz prvog dopredsjednika HNS-a i predsjednika NS Osječko-baranjske županije Ante Vučemilović-Šimunovića, prisustovali izvršni direktor Marijan Kustić, viši savjetnik predsjednika Zorislav Srebrić, dopredsjednici Tomislav Svetina i Ante Kulušić, članovi Izvršnog odbora Davor Ivić, Nenad Črnko, Drago Lucić i Josip Kuterovac i direktor Damir Vrbanović, kao i predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Željko Požega.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ponosan sam na sve koji su dali doprinos pripremi, izgradnji i opremanju ovog objekta. Na prvom i drugom katu su prostorije namijenjene Hrvatskom nogometnom savezu, županijskom nogometnom savezu i Nogometnom središtu Osijek, uključujući i multifunkcionalnu prostoriju namijenjenu zajedničkim sastancima. Potkrovlje je predviđeno za iznajmljivanje pravnim subjektima, kako bi se kroz taj prihod mogao održavati hladni pogon zgrade", rekao je Vučemilović-Šimunović.

Osim toga, u prizemlju zgrade planira se uređenje Muzeja nogometa, koji bi trebao biti dovršen tijekom 2020. godine.

"Ova Kuća nogometa važna je razvoj nogometa ne samo u Slavoniji i Baranji, nego za cjelokupni hrvatski nogomet. Ovaj je kraj pisao povijest hrvatskog nogometa kroz slavne igrače, klubove, trenere i sportske djelatnike koje nikada ne smijemo zaboraviti, a iz ove su sredine proizašli i brojni izuzetni suci. U ovoj ćemo se Kući svi zajedno radovati", poručio je Srebrić.

Prije otvorenja Kuće nogometa održana je redovna Skupština Nogometnog saveza Osječko-baranjske županije, na kojoj su na prijedlog Izvršnog odbora produženi mandati svim tijelima i organima županijskog saveza, uključujući i predsjednika Vučemilović-Šimunovića, do 2023. godine. Nakon toga je održan i sastanak Međužupanijskog nogometnog odbora, na kojemu su sudjelovali predsjednici i tajnici županijskih saveza iz Nogometnog središta Osijek, a razgovaralo se o aktualnoj problematici.

Izvor: HNS-cff.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!