Sport / Nogomet

inter - osijek 0:2

Bijelo-plavi slavili u Zaprešiću i izborili polufinale kupa

Bijelo-plavi slavili u Zaprešiću i izborili polufinale kupa
Luka Stanzl/PIXSELL

Osijek je uspješno odradio četvrtfinalni dvoboj Kupa Hrvatske, svladao je u Zaprešiću Inter s 2:0 i tako se plasirao u polufinale tog natjecanja

Inter je u četvrtfinalu Kupa ugostio Osijek i upisao je ipak očekivani poraz 2:0. Osječani su se pokazali prejakim protivnikom, a sve je krenulo krivim smjerom već u prvih 20 sekundi susreta kada su gosti ekspresno došli do pogotka i prednosti.

Interova forma već duže vrijeme vrlo loša, Zaprešićani nižu loše nastupe i poraze, bacaju u očaj i Samira Toplaka, a ovdje su se nadali kako bi mogli iskoristiti onu priču o kup natjecanjima u kojima su iznenađenja uvijek moguća.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ipak nije išlo, Osijek je kao što se i pretpostavljalo bio uspješniji i zasluženo je prošao dalje.

Poveli su gosti već u 15. sekundi iskoristivši veliku pogrešku stopera Intera Tatomirovića koji je loše procijenio let lopta, ona dolazi do Mancea koji odmah pronalazi Marića za ekspresnih i laganih 0:1.

Inter ipak nije bio u tolikom šoku da bi Osijek mogao dodatno pritisnuti i doći do drugog pogotka. Zaprešićani su se uspjeli oporaviti i uspostaviti ravnotežu, a u 22. minuti činilo se da su dobili kazneni udarac.

Lopta je ubačena u kazneni prostor, Mamut nije uspio doći do nje već je došla do Igora Silve koji je odbija ramenom, a Bebek pokazuje na 11 metara. Dugo je trajalo natezanje i u konačnici Bebek je ispravno promijenio odluku.

Osam minuta kasnije sreća za Zaprešićane. Kleinheisler je napravio najveći posao, ušao u kazneni prostor i pucao, ali lopta pogađa gredu.

ivan meštrović
predsjednik osijeka Meštrović: ''Dinamo je dobrodošao u naš novi dom''

Do kraja prvog dijela prijetio je Serderov, bio je u dvije dobre situacije, ali rezultat se nije mijenjao.

U drugom poluvremenu Ndockyt je odmah zaprijetio, bio je vrlo blizu pogotku, ali udarac koji nije bio jak završio je malo pokraj vratnice.

Nastavili su Osječani prijetiti, prvo je Ndockyt pucao, a Grgić požrtvovno blokirao njegov udarac, Pilj je zatim iz blizine probao, ali lopta je izbijena s gol linije.

U 79. minuti postalo je jasno tko će u polufinale. Dosuđen je slobodni udarac na 25 metara, idealna pozicija za Petra Bočkaja koji fantastičnim udarcem šalje loptu u sam gornji kut za konačnih 2:0.

Osječani su upisali ipak očekivanu pobjedu, ona je mogla biti i uvjerljivija, a Toplakove glavobolje se nastavljaju. Ovaj Inter nema kvalitetu za boriti se s ostalim prvoligašima, može povremeno iznenaditi, ali ne to raditi u kontinuitetu.

izvor: Sportnet.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!