Sport / Nogomet

predsjednik osijeka

Meštrović: ''Dinamo je dobrodošao u naš novi dom''

Meštrović: ''Dinamo je dobrodošao u naš novi dom''
Davor Javorovic/PIXSELL

U NK Osijek širokih ruku spremni su ugostiti Dinamo na novom stadionu

Nakon što je na predsjednik Dinama Mirko Barišić na skupštini kluba izjavio kak će Dinamo, dok bude gradio novi stadion, svoje europske utakmice igrati na novom stadionu u Osijeku, svoj komentar na to za 24sata dao je i predsjednik osječkog prvoligača, Ivan Meštrović.

"Iz Dinama nas još nitko nije službeno zvao, vidio sam da je gospodin Mirko Barišić najavio kako će Dinamo europske utakmice igrati u Osijeku i naravno da su dobrodošli u naš dom, baš kao i svi ostali klubovi. Naš će stadion na Pampasu biti gotov tijekom 2020. godine. Tamo bismo do kraja iduće godine trebali odigrati prvu utakmicu. Kapacitet će biti 13.000 ljudi", rekao je Meštorović za 24sata te nastavio:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Kome će ići novac od ulaznica, kako će se organizirati utakmice još moramo dogovoriti jer još nismo počeli razgovore. Sretan sam jer je čovjek poput Mirka Barišića rekao kako će Dinamo biti domaćin u Osijeku. On je moj obiteljski prijatelj, nas vežu godine i godine prijateljstva. On i moj pokojni djed Adam Meštrović sudjelovali su u Hrvatskom proljeću. Bili su veliki prijatelji. Mirko je dobrodošao je u moju kuću i na naš stadion. Mi ćemo se iz Gradskog vrta samo preseliti na novi stadion, a da nije tako, dok ćemo izgradnju novog, naravno da bi nam prvi izbor za europske utakmice bio Maksimir. Hvala Bogu da će se krenuti u gradnju stadiona u Zagrebu", zaključuje Meštrović.

mirko barišić
predsjednik dinama Mirko Barišić: ''Dinamo će svoje europske utakmice igrati u Osijeku''

Dinamo čeka Grad Zagreb za konačnu odluku kad počinje gradnja novog Maksimira. Spreman je i graditi sam, ako Zagreb neka prenesu zemljište na Dinamo da imaju zakonsku osnovu za to.

"Nisam ni zvao Meštrovića, a vidite kakva je njegova reakcija. Počašćen sam što je to tako. Što će nas Osijek primiti raširenih ruku. Logično je da budemo domaćini u tom gradu. Tamo je naša velika navijačka baza i odluka da igramo u Osijeku je sigurno dobra. Detalje, naravno, moramo dogovoriti, ali vjerujem da tu neće biti nikakvih problema.", rekao je za 24sata predsjednik Dinama Mirko Barišić.

autocesta bbb kohorta
Navijački sukob BBB u sačekuši na autocesti napali Kohortu

Dok između uprava dvaju klubova sve je bajno i krasno, postavlja se veliko sigurnosno pitanje oko ove odluke. Po komentarima na društvenim mrežama osječki navijači nisu oduševljeni idejom ugošćavanja zagrebačkog kluba. Navijački rivalitet između Kohorte i Bad Blue Boysa nije nov, a nedavnom "čekom" BBB-a Kohorti na autocesti kod Zagreba još je dodatno zaoštren. Ako dodamo tome i gostujuće navijače Dinamovog protivnika, policija će imati pune ruke posla tih dana. Naravno, sve na račun poreznih obveznika.

stadion pampas
uskoro niču tribine Zakuhtali se radovi na Pampasu: Pogledajte kako napreduje izgradnja novog stadiona

 

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!