Sport / Nogomet

predsjednik dinama

Mirko Barišić: ''Dinamo će svoje europske utakmice igrati u Osijeku''

Mirko Barišić: ''Dinamo će svoje europske utakmice igrati u Osijeku''
Luka Stanzl/PIXSELL

"Kako Zagreb nema stadion za Europu, te dvoboje morali bismo riješiti tako da igramo u Osijeku koji će do tada prema planu izgraditi novi stadion", rekao je predsjendik Dinama, Mirko Barišić.

Početkom prošlog mjeseca pisali smo o mogućnosti da će Dinamo, dok bude gradio novi Maksimir, svoje europske utakmice igrati na novom stadionu u Osijeku. Ivan Meštrović odmah je rekao da je Osijek otvoren za tu opciju, a sad je stigla i potvrda iz Zagreba.

Mirko Barišić jučer je na redovitoj Skupštini Dinama izvjestio članove o planovima za gradnju stadiona:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"S gradonačelnikom Milanom Bandićem došli smo do zaključka da Dinamo ostaje na Maksimiru, ali ne na ovom stadionu koji uskoro više neće zadovoljavati propise FIFA-e i UEFA-e. Ne želimo čekati tu zabranu, ali muče nas brojni problemi. Kad se ruši stadion, a gradi novi, trebaju nam međurješenja. Ništa se ne pomiče, vrijeme prolazi, a Dinamo je u bezizlaznoj situaciji. Trebamo i nogometni kamp, izgubili smo dio Svetica, a planiramo kupiti svoj kamp koji bismo koristili za vrijeme izgradnje stadiona. U to vrijeme domaće bismo utakmice igrali u Kranjčevićevoj ulici, a kako Zagreb nema stadion za Europu, te dvoboje morali bismo riješiti tako da igramo u Osijeku koji će do tada prema planu izgraditi novi stadion. Novi Maksimir trebao bi imati kapacitet između 25 i 30 tisuća gledatelja. Želimo investirati u svoju, a ne u tuđu imovinu. Uložit ćemo, ali sigurni smo samo kad smo mi vlasnici, onda možemo reći da će se stadion sigurno dogoditi", rekao je predsjednik Dinama.


Izdvojeno

Reci što misliš!