Sport / Nogomet

Marić zabio deseti gol sezone

Osijek u zadnjoj sekundi do pobjede protiv Istre

Osijek u zadnjoj sekundi do pobjede protiv Istre
Dubravka Petric/PIXSELL

Osijek je teškom mukom stigao do tri boda protiv Istre. Jedini gol zabio je Mirko Marić iz penala u posljednjoj sekundi utakmice.

Tražio je Osijek isključivo pobjedu za početak pobjedničkog niza do kraja polusezone. Prva iz serije tzv. lakših utakmica bila je protiv organizirane Istre koja je u Gradski vrt došla isključivo defanzivno orijentirana.

Osijek je od prve minute u sastav gurnuo Bočkaja, Ndckyta, Mbakogua, ali se oni nisu do kraja razumjeli pa je nerijetko nedostajao zadnji pas pa čak i sudaranje igrača na terenu. Tako su u prvom dijelu stvorili tek jednu pravu prigodu kad je Mbakogu gurnuo za Marića koji promašuje s par metara preko vrata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ivušić je na svojim vratima bio potpuno besposlen osim kad je u paru s Majstorovićem i Škorićem morao pokretati napade što je značilo kako su svi igrači Istre na svojoj polovici.

U drugom dijelu Osijek je bio znatno poduzetniji, a već u 46. minuti Škorić pogađa prečku gola i navještava muke po promašajima u drugom dijelu. U 60. minuti isključen je i Markus Pavić u redovima Istre koja se još više povukla i zatvorila prilaze svom golu.

NK Osijek - NK Istra 1961 1:0 Fotogalerija

U igru su u međuvremenu kod Osijeka ušli i Jugović, Lopa i Špoljarić, a upravo ovaj posljednji odigrao je najbolje od svih njih. Prvo je i on pogodio prečku da bi ga u posljednjoj minuti jedan igrač pokosio Istre, a sudac pokazao na bijelu točku. Precizan je bio Mirko Marić za svoj deseti gol sezone koja je mogla otići u potpuno krivom smjeru da je rezultat ostao 0:0.

U sljedećem kolu Osijek gostuje protiv još jednog kluba s začelja tablice, Varaždina, gdje će tražiti novu pobjedu.

Rezultati by SofaScore


Izdvojeno

Reci što misliš!