Sport / Nogomet

novi povratak, ali na kraju poraz

Osijekova obrana poklonila Hajduku pobjedu na Poljudu

Osijekova obrana poklonila Hajduku pobjedu na Poljudu
Milan Šabić/Pixell

Nogometaši Osijeka još jednom su gubili 2:0 i uspjeli se vratiti na 2:2, ali je obrana Osijeka na kraju poklonila pobjedu Hajduku.

Dobro je Osijek otvorio susret presingom na posljednju liniju Hajduka, a kad je Pilj u 10. minuti dobro zaprijetio s 20-ak metara, činilo se kako ovoga puta nećemo morati čekati da Osijek primi gol prije negoli proigra. Nažalost, nakon te prigode, Osijek je stao, a Hajduk polako preuzeo inicijativu. To im se do kraja poluvremena i isplatilo.

Prvo je u 22. minuti Pilj izgubio jednu od lopti na sredini igrališta, Jairo je proigrao Caktaša koji lijepo zabija pored Ivušića. Povećanje vodstva vidjeli smo pred kraj prvog dijela kad Silva neobjašnjivo dodaje Eduoku koji zabija za 2:0.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Odmah minutu nakon toga smanjio je Osijek golom Žapera koji fino zabija s 20-ak metara u gol Ljubića. 

Greške Pilja i Silve kao da nisu bile dovoljne pa se do kraja poluvremena poigravaju Žaper i Silva, a Eduok im uzima loptu i pogađa vratnicu.

Hajduk svladao Osijek na Poljudu Fotogalerija

Drugi dio ponovo bolje otvaraju gosti koji prvo prijete preko Pilja, a zatim i Lope iz slobodnog udarca, a pritisak okrunjuje Marić svojim devetim golom sezone.

Ndockyt je na desnoj strani dodao loptu do Marića koji je pucao s dvadesetak metara, lopta je odskočila ispred Ljubića i završila u njegovom desnom kutu za 2:2. 

Nakon toga Hajduk je ponovo preuzeo laganu inicijativu, a Osijek je prijetio i protunapada. I kad se činilo kako su Splićani nemoćni, Jairo iskopava jednu loptu i zabija kraj Ivušića. Škorić je pokušao izbiti loptu na gol crti, ali bio je to presnažan udarac Brazilca koji je odmah i isključen. Drugi žuti karton dobio je zbog udaranja, bolje reći uništavanja korner zastavice kod proslave gola.

Do kraja susreta pokušao je Osijek iskoristiti brojčanu premoć, a najbolju prigodu imao je Kongoanac Ndockyt nakon sjajne akcije  Bočkaja i Marića, ali njegov udarac u korner za malo skreće obrana i golman Hajduka.

Tako je do kraja ostalo 3:2 s čime je Osijek pao na četvrto mjesto tablice, a Hajduk pobjegao na drugom mjestu. Slijedi prvenstvena pauza i povratak u Gradski vrt protiv Istre.

Rezultati by SofaScore


Izdvojeno

Reci što misliš!