Sport / Nogomet

novi derbi pred bijelo-plavima

Osijek ide na Poljud po bodove u "atmosferi linča"

Osijek ide na Poljud po bodove u
Davor Javorovic/PIXSELL

Nakon šokantne pobjede protiv Rijeke, kad je Osijek preokrenuo rezultat u posljednjim minutama, bijelo-plave danas očekuje novi derbi na Poljudu protiv ranjenog Hajduka.

Bitan je to susret jer trenutni pogled na tablicu odaje da drugoplasirani Hajduk i treći Osijek dijeli samo četiri boda, no ono što Osječane može ohrabrivati je podatak da su s Poljuda u posljednje četiri utakmice u pravilu odlazili visoko uzdignuta čela. 

Posljednja četiri izdanja donijela su tri remija i jednu pobjedu, no pozornost itekako zaslužuje i Hajdukov stopostotni niz u prvenstvu pred domaćim navijačima. Svjestan je te činjenice i strateg Bijelo-plavih Ivica Kulešević: „Znamo da je Hajduk u pozitivnom nizu na domaćem terenu, imaju sve pobjede, no mi se nadamo će ta serija završiti nedjeljnom utakmicom. Ako mislimo nešto donijeti s Poljuda, a mislimo, moramo biti hrabri i kvalitetni u svim linijama”, naglasio je kormilar Bijelo-plavih.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U ovom susretu Kulešević ne može računati na kapetana protiv Rijeke, Antu Majstrorovića, a očekuje se kako će Osijek zaigrati u formaciji 4-3-3 koja je i donijela preokret.

„Vjerojatno ćemo izaći s formacijom 4-3-3, iako imamo i alternativu s tri stopera: Lončar, Šutalo i Mile. Ndockyt će započeti, što je i zaslužio svojim radom i kvalitetom. Na poziciji zadnjeg veznog bit će Pilj i Žaper, dok je jedina dilema hoće li u napadu uz Marića biti Mbakogu ili Mance”.

Pecnuo je malo Kulešević i splitsku publiku za koju je rekao kako pomalo odaje dojam atmosfere linča, a o svemu se odmah oglasio i službeni Hajduk brojkama o broju obitelji na tribinama. Zasigurno, nije Kulešević mislio na obitelji već na atmosferu u kojoj igrači ne smiju pogriješiti ne žele li poslije utakmice u grču stajati u špaliru pred navijačima. S druge strane strateg Osječana zasigurno se nada kako će tih grešaka biti puno i kako će ih njegovi igrači znati iskoristiti kad u nedjelju od 15 sati istrče na Poljudu.


Izdvojeno

Reci što misliš!