Sport / Nogomet

odmah koštao bodova bijelo-plave

VAR uspješno testiran na Gradskom vrtu

VAR uspješno testiran na Gradskom vrtu
NK Osijek

Implementacija VAR tehnologije sve je bliže. U skladu s tim, VAR soba ili bolje rečeno kontejner, postavljena je i na Gradskom vrtu.

Na juniorskoj utakmici u sklopu HNL-a za mladež, u kojoj je momčad Osijeka ugostila Varaždin, prvi je puta u Gradskom vrtu korištena VAR tehnologija. Glavni sudac je bio Osječanin Damir Batinić, jedan od najiskusnijih prvoligaških arbitara u HNL-u, koji je u 89. minuti dvoboja došao u situaciju provjeriti ispravnost jedne odluke, pri rezultatu 0:0. Naime, Varaždinci su ubacili loptu u mrežu domaćina, pomoćni sudac je označio zaleđe, no pregledavanjem VAR snimke je ustanovljeno kako nije bilo nedopuštene situacije.

Soba na jugoistočnoj tribini

Soba za uporabu ove tehnologije napravljena je na jugoistočnoj tribini, što je praktično mjesto prilikom izlaska s terena. Sve je funkcioniralo bez problema, pa se može reći da je ovo bila uspješna VAR premijera na našem stadionu. Svoj doprinos dobro odrađenom poslu dali su i klupski radnici na održavanju Gradskog vrta koji su „Varovcima“ omogućili sve potrebne uvjete da bi bez i najmanjih poteškoća odradili svoju zadaću.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izdvojeno

Category: 7735 - 7793

Reci što misliš!