Sport / Nogomet

U 92. Promašili "mrtvaca"

Osijek pao u Maksimiru nakon trenutka dekoncentracije

Osijek pao u Maksimiru nakon trenutka dekoncentracije
Sanjin Strukić i Slavko Midzor/PIXSELL

Osijek je u Maksimiru tražio bod(ove) prije susreta, ali je veći dio susreta bio u podređenom položaju da bi u samom finišu utakmice gotovo za bio za izjednačenje.

Gotovo kao po receptu Osijek mora gubiti u završnici kako bi otpustio kočnice i pokazao da zna igrati. Zašto je tomu tako teško je reći pogotovo ako se pogleda kvaliteta igračkog kadra kojim raspolaže Kulešević. Dinamo nije odigrao utakmicu za pamćenje i opći je dojam kako se u Maksimiru moglo više od minimalnog poraza. 

autocesta bbb kohorta
Navijački sukob BBB u sačekuši na autocesti napali Kohortu

Osijek je krenuo izrazito defanzivno prepustivši Dinamu loptu. S 11 igrača na svojoj polovici branili su se uspješno sve do 42. minuta kad Kadzior u kombinaciji s Petkovićem koristi zbunjenost obrane pa jedna lopta iz auta potpuno izbacuje sve igrače obrane da bi Petković lako poslužio Poljska za pokazat će se konačnih 1:0.

Dinamo slavio protiv Osijeka Fotogalerija

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gosti su u prvom dijelu zaprijetili tek simbolično preko Pilja dok je Dinamo imao nekoliko dobrih prigoda koje nije iskoristio. 

Slično se igralo i u drugom dijelu, a Osijek je zube pokazao tek u posljednjoj četvrtini utakmice. Dobru je prigodu imao Mance pa i Škorić, ali nisu bili dovoljno precizni. Mogao je možda sudac Pajač pokazati i na najstrožu kaznu kad domaći ruše Jerrya Mbakogua, ali se zvižaljka nije oglasila.

Najbolju prigodu imao je na kraju Špoljarić, ali njegov udarac u zadnjoj minuti susreta brani Livaković za zaslužena tri boda Dinama. 

Osijek će u sljedećem kolu ugostiti Rijeku i rekli bismo kako u tom susretu nema pravo na išta drugo osim pobjede ukoliko želi zadržati priključak pri vrhu ljestvice. 


Izdvojeno

Reci što misliš!