Sport / Nogomet

želi nastaviti niz nepobjedivosti

Osijek gostuje na Maksimiru, Kulešević ima svoja nadanja

Osijek gostuje na Maksimiru, Kulešević ima svoja nadanja
Robert Anic/PIXSELL

Ivica Kulešević još ne zna za poraz od kad je preuzeo klupu Osijeka pa unatoč činjenici kako Osijek trenutno nema igru, u Maksimiru žele pokazati kako zaslužuju vrh tablice.

Osijek će u Maskimiru biti bez nekolicine prvotimaca, a ranije ozljeđenima Bočkaju, Šorši i Jugoviću pridružili su se ozljeđeni Kleinheisler te kartonirani Igor Silva i Lopa pa će Kulešević imati glavobolje kako prvenstveno pronaći alternaciju na desnom boku.

"U Ukrajini smo vidjeli vrhunski Dinamo i ako očekujemo bodove u Maksimiru, a očekujemo, moramo izgledati puno bolje nego što smo izgledali u Zaprešiću i to prije svega defanzivno", rekao je Kulešević i naglasio kako će ključ biti upravo obrana pa i sami golman koji će morati obraniti ponešto prigoda modrih. Nerijetko je Osijek u svojoj povijesti znao rano primiti gol na Maksimiru pa će biti ključno čim duže zadržati koncentraciju kako Dinamo ne bi rano otvorio i usmjerio susret u svoju korist.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema najavama Kuleševića, Osijek neće u Maksimir ići s bijelom zastavom, a s motivom ne bi smjeli biti problema. Upravo je u utakmicama protiv najboljih momčadi Osijek izgledao znatno bolje negoli protiv momčadi iz donjeg doma HNL-a.

Kao najlogičnija alternacija na desnom boku čini se Boško Šutalo čija probojnost često zna donijeti puno dobrog bijelo-plavima, a kao čovjek koji se sve više ozbiljno nameće Ndckyt koji je pokazao dobru formu i donio preokret u susretima nakon što je ušao u igru.

Puno je pitanja vezanih uz formaciju momčadi otkad je Kulešević preuzeo momčad od Dine Skendera koji je želio igrati u sustavu 3-5-2.

"Ja najviše volim igrati 4-3-3 s jednim zadnjim veznim, s jednim ofanzivnim veznim i s dva krilna ako je moguće s kontra nogom i da su to brzi igrači koji mogu pobjeći u tranziciji. Više molim momčad s puno ritma, ali ova momčad nije stvarana za taj sustav i mijenjati sad zato što ja nešto želim je sad već druga stvar. Uvježbavamo osnovnu i alternativnu formaciju pa ćemo vidjeti", kaže Kulešević kojeg veseli Špoljarić koji se pokazuje kao ozbiljna alternacija.

Iako je Osijek od početka prvenstva pri samom vrhu tablice, atmosfera u momčadi, ali i oko nje nije dobra pa je Kulešević upitan i što bi primjerice pobjeda donijela.

"Sigurno da bi pobjeda puno toga donijela, ali ne mogu shvatiti zašto takva atmosfera. Bio sam tu prije četiri godine kad smo u Maksimiru igrali s juniorima pa nije bila takva atmosfera", rekao je Kulešević.

Utakmica je na rasporedu ove nedjelje od 17 i 30 sati.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!