Sport / Nogomet

gradnja kasni, ali dovršetak je neupitan

Stadion na Pampasu bit će spreman tek u lipnju 2021.

Stadion na Pampasu bit će spreman tek u lipnju 2021.
Bijelo-plava birtija Facebook

Nogometni klub Osijek, točnije Škola nogometa NK Osijek kao glavni investitor projekta, krenula je u gradnju stadiona na Pampasu. Prvotno je najavljeno kako će stadion biti završen 2020., ali prema posljednjim informacijama dovršetak će biti u ljeto 2021. godine.

Teren je odavno nasut, a zahvaljujući svakodnevnim radovima, sve su vidljiviji obrisi tribina novog stadiona na Pampasu koji je premijeru trebao imati sljedeće sezone.

Ipak, zbog dugotrajne procedure ishođenja građevinske dozvole te problema s pristupnom cestom i natječajem koji će u konačnici vjerovatno biti poništen, stadion će biti završen tek u lipanj 2021. godine. Informacija je to koju je službeno uputila Škola nogometa NK Osijek, odnosno njezin predsjednik Ivan Meštrović prema Gradu Osijeku.

pampas_stadion_4
Zavirite u unutrašnjost novog osječkog stadiona

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ujedno, dio je to odgovora Gradu kojim se prihvaća poništenje natječaja za gradnju pristupne ceste, a za koji je financiranje osigurala uprava Škola nogometa dogovorno s Gradom koji će zauzvrat kompenzirati ovaj iznos s onim za komunalni doprinos koji je u odnosu na prvotnih 14, smanjen na 12 milijuna kuna sukladno zakonskim promjenama koje su u međuvremenu nastupile.

Ovim izmjenama roka i Grad Osijek je dobio "zraka" kad je u pitanju sama gradnja ceste, a o svemu će se raspravljati na sjednici gradskog vijeća u petak.


Izdvojeno

Reci što misliš!