Sport / Nogomet

GRADSKI VRT u 19h

Osijek i Slaven Belupo večeras otvaraju novu HNL sezonu

Osijek i Slaven Belupo večeras otvaraju novu HNL sezonu
Davor Javorovic/PIXSELL

Skender praktički sve zna, jedina je napoznanica hoće li moći nastupiti Pilj...

Utakmicom Osijeka i Slaven Belupa u Gradskom vrtu danas starta još jedno izdanje 1. Hrvatske nogometne lige.

Svaka premijera sa sobom nosi uzbuđenja, nade, ali uvijek i neizvjesnost.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bijelo-plavi će protiv Slaven Belupa  krenut će s najjačim raspoloživim sastavom.

"Nema kalkuliranja, igrat ćemo sa svim najboljim raspoloživim igračima. Europa se bliži, ali ne razmišljanmo o njoj, od prvenstva živimo i ono nam je prioritet. Europa je nagrada i bonus za napravljeno, ali ne smijemo zaboraviti što nam glavu nosi te da u prvenstvo moramo ući što je moguće kvalitetnije i bolje.", rekao je trener Dino Skender.

Skender potvrđuje kako je na boku Bočkaj zaslužio mjesto u početnoj postavi i da je trenutno dosta ispred Marina.

"Talys nam je bio prva opcija na bočnoj poziciji što se tiče defenzive. Što se tiče ofenzive razmišljali smo o Marinu i Bočkaju. S Talysom se dogodilo to što se dogodilo i Bočkaj mi je trenutno to prvo rješenje jer je i napadački i obrambeno izgledao bolje od Marina. Kada se Talys vrati vidjet ćemo što ćemo, hoćemo li Peru vraćati u vezu ili ćemo ga ostaviti na bočnoj poziciji. No neće se Talys niti pojaviti tako brzo u momčadi, Bočkaj je trenutno u dosta velikoj prednosti nad Marinom."

Što se tiče sustava igre, Skender poručuje kako je tu dosta fleksibilan i nema potrebe za tvrdim sustavom.

"Ne bježimo od toga da tražimo te bekovske pozicije jer Šorša koliko god je standardan igrač, moramo imati neku alternativu i nekog tko će mu biti konkurencija. Todoroski mu je jedina alternativa, ali još ne znamo je li sazrelo vrijeme za njega tako da definitivno imamo prostora na tim pozicijama. Tražimo još malo brzine u obrani, tražimo profil igrača koji ne robuje sustavu jer je naš sustav dosta elastičan. Zadnji sam čovjek na svijetu koji robuje sustavu, važnije je da prepoznamo što imamo u svlačionici, a sada je li to 3-5-2 ili 4-4-2, to u nogometu nije toliko bitno."

Večeras u Osijek dolazi Slaven Belupo kojeg su Osječani skautirali i vjeruju kako je riječ o sličnoj momčadi kao prošlosezonskoj što se tiče igre.

"Gledali smo neke Slavenove utakmice u pripremama, promijenili su neke igrače, ali ne i svoju fizionomiju. Oni su i dalje tvrda, čvrsta, dosta kompaktna ekipa. Oni se u Osijeku neće zatvoriti nego će ići u presing i pritiskat će nas, ali spremni smo i na neke druge opcije. Znamo da su iskusna i jako dobra ekipa, imaju ambicije za Europu, maksimalno ih respektiramo, ali postavit ćemo se da tražimo pobjedu. Neće biti lagan posao."

Što se može očekivati večeras, zanima i Skendera koji gori od želje vidjeti kako će njegovi igrači izgledati u službenom susretu.

"I mene zanima kako će sve to izgledati. Očekujem obol Kohorte i navijača, uvijek dijelim zasluge pola nama pola publici. Uopće ne sumnjam da će biti puno ljudi na premijeri, napravili smo veliki rezultat prošle godine. Tek radimo prvi filter, a znate koliko u ozbiljnom nogometu treba da dođete na vrhunac. Volio bih da već sada možemo izgledati kao top ekipa, ali to ne mogu obećati. No iz dana u dan izgledamo sve bolje. Volio bih da držimo neki balans, kada smo pobijedili Kopenhagen bili smo najbolja ekipa ikada, a onda nakon poraza od Slobode bilo je da nitko ništa ne zna."

Trener je spremno i izrecitirao igrače koji su u kadru za nastup.

"Imamo širinu kadra da se dvije momčadi mogu staviti u zapisnik. Vidjet ćemo što će nam sutrašnja utakmica donijeti i kakva će nam rješenja trebati s klupe. Ne znamo još kakva je situacija s Piljom, morao je izaći protiv Slobode i to je jedina dvojba. Ivušić, Malenica, Škorić, Majstorović, Šutalo, Šimunec, Guti, Lončar, Šorša, Todoroski, Bočkaj, Marin, Jugović, Žaper, Pilj, Mioč, Marić, Dugandžić, Kleinheisler, Lopa, Špoljarić, Mance, to je u biti to."


Izdvojeno

Reci što misliš!