Sport / Nogomet

ulaganje u budućnost

Mladog vinkovačkog Ibrahimovića htjeli Dinamo, Hajduk i Rijeka, pa završio u Osijeku

Mladog vinkovačkog Ibrahimovića htjeli Dinamo, Hajduk i Rijeka, pa završio u Osijeku
NK Osijek

Osijek je uspio angažirati 17-godišnjaka iz Vinkovaca, Diona "Drenu" Belju koji je bio na meti mnogih domaćih i stranih klubova.

Mladi igrač vinkovačke Cibalije potpisao je za Osijek i to nakon što je prema pisanju medija sve bilo dogovoreno s zagrebačkim Dinamom, a kao kandidat za njegovo dovođenje spominjala se i Rijeka. Ipak, presudila je velika želja Osijeka da ga dovede u svoje redove kao i želja obitelji igrača da ostane blizu kuće u kritičnim godinama za razvoj mladog igrača.

Ovaj mladih slovi kao jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa pa ne čudi kako je i kadetski reprezentativac Hrvatske, a prošle sezone bio je važan kotačić u povratku Cibalije u drugu ligu. Naime, Beljo je postigao devet golova, a imao je i isto toliko asistencija, a takav učinak nije mogao promaknuti „lovcima“ na talente. Cijelo su ga vrijeme pratili brojni skauti i klubovi, posebice iz razloga što je svojom impozantnom visinom od 195 centimetara vrlo pokretljiv i spretan s loptom, pa su ga neki već prozvali i vinkovački Zlatan Ibrahimović

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U pismu koje je uputio svim navijačima svog dojučerašnjeg kluba naznačio je svoju veliku ljubav prema klubu iz rodnog grada u kojem je ostao i kad su ga svi drugi napustili u teškim trenucima ovog stogodišnjaka.

Dion će svoju karijeru nastaviti u osječkoj B momčadi, a igrati će i za juniore no s obzirom na njegov talent i neprestano igranje za starije uzraste, ne treba začuditi ako ga uskoro ugledamo i među seniorima osječkog prvoligaša. Potpisao je ugovor na tri godine, a pojavit će se na prozivci B momčadi u prvoj polovici srpnja.

Glavni klupski skaut i pomoćnik sportskog direktora Marin Skender ukazao je na činjenicu zbog koje je Beljo i doveden u Gradski vrt:

"Dečko je svojim nastupima u Cibaliji, u nimalo naivnoj Trećoj ligi, zaista skrenuo pozornost na sebe. Vrlo je zanimljiv materijal, o čemu svjedoče i ponude koje je imao, pa mi je drago što je izabrao Osijek u takvim okolnostima. Svakako je riječ o ulaganju u budućnost, a izvjesno je da će Dion kombinirano igrati i za naše juniore i za drugu momčad u drugoligaškim susretima. Ima predispozicije za kvalitetan igrački razvoj i obje su strane vrlo zadovoljne njegovim potpisom za Osijek."

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!