Sport / Nogomet

gradilište na pampasu

Radovi na novom stadionu idu planiranom dinamikom: Postavljeno 80% 'pilota', uskoro izgradnja pristupnih cesti

Radovi na novom stadionu idu planiranom dinamikom: Postavljeno 80% 'pilota', uskoro izgradnja pristupnih cesti
NK Osijek

Na najvećem osječkom gradilištu nema zastoja u izvođenju radova, a u pripremnoj fazi su i pristupne ceste.

Prilično vrući dani kojima svjedočimo sredinom lipnja nisu baš ugodni za boravak na otvorenom. Međutim, ono što nas pritom ipak veseli – pogoduju radovima na izgradnji novog stadiona i kampa Škole nogometa NK Osijek na Pampasu.

Sve aktivnosti na najvećem osječkom gradilištu napreduju zadanom, unaprijed utvrđenom dinamikom i nema nikakvih nepredviđenih problema koji bi usporili projekt u cjelini.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vrijedi podsjetiti kako je jesenas izveden nasip od miješanog kamenog materijala u prosjeku 1,5 metar na površini od 153.700 m2, što je bilo nužno u samoj pripremi budućih građevinskih radova.

Počelo izvođenje podložnog betona

Trenutno se izvodi duboko temeljenje u obliku stupnjaka (takozvanih „pilota“) koji se buše u tlo na dubinu od 12 metara. Dosad ih je izvedeno 80 posto, a na istočnoj, sjevernoj i zapadnoj tribini taj je posao već završen.

Nadalje, počelo je izvođenje podložnog betona ispod "temeljnog roštilja" koji će povezati sve izvedene stupnjake u jednu kompaktnu cijelinu koja će prenositi cjelovito opterećenje konstrukcije stadiona na nosivom tlu. I dalje se izmješta ukopana vodovodna cijev za distribuciju sirove vode, što je u proteklom razdoblju bilo malo usporenijeg intenziteta uslijed visokog vodostaja Drave i obilnih padalina. Naime, cijev se postavlja na dubini od tri metra, pa se radovi ne mogu izvoditi baš u svim uvjetima.

Što se, pak, tiče pristupnih cesta, one su u pripremnoj fazi i idućih dana se očekuje početak izvođenja radova i u tom dijelu projekta. 

Izvor: nk-osijek.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!