Sport / Košarka

još jedno kolo

Važna pobjeda Vrijednosnica Osijek u borbi za ostanak

Važna pobjeda Vrijednosnica Osijek u borbi za ostanak

Napeto je bilo u borbi za ostanak, ali je Osijek zadržao vodstvo od početka do kraja

Vrijednosnice Osijek sinoć su u svojoj dvorani pobijedile Sonik Puntamiku u 9.kolu Lige za ostanak rezultatom 73:67 (22:15, 13:23, 18:11, 20:18).

Vrijednosnice su agresivno ušle u utakmicu, nakon prvih 10 minuta imale su vodstvo od 7 poena (22:15). U 14.minuti tricom Grušanovića Brokeri ostvaruju vodstvo od 12 poena za 29:17, no u 18.minuti gosti prelaze u vodstvo te prvo poluvrijeme završava sa 35:38. U drugom poluvremenu domaćini su vratili svoju kontrolu nad igrom, Sonik se nekoliko puta približio, 32 sekunde prije kraja bilo je 70:67, no posljednje poteze bolje su iskoristile Vrijednosnice koje su zasluženo pobijedile sa 73:67. Za Vrijednosnice su najviše ubacili Kuany 21 i Topolović 13, dok su za Sonik Palčić 23 te Prskalo 13.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Trener Vrijednosnica - Marko Mandić: "Čestitam dečkima na pobjedi, borili smo se i zasluženo pobijedili. Ova pobjeda će imati važnost jedino ako uspijemo pobijediti Škrljevo sljedeći vikend u gostima."

Igrač Vrijednosnica - Vito Porobić: "Važna pobjeda za nas, ostalo je još zadnje kolo koje će odlučivati o 11.mjestu. Dali smo sve od sebe, igrali maksimalno obranu, napad što smo se dogovorili. Čestitam svojim momcima na pobjedi, ostaje nam da se pripremimo za zadnju utakmicu i da dođemo do pobjede."

Trener Sonika - Hrvoje Vlašić: "Čestitke Osijeku na kraju zasluženoj pobjedi. Nažalost ozljedom Banića ostali smo još uskraćeniji u rotaciji i ozljedom Lončara na utakmici do kraja smo igrali sa pet igrača, tu smo vjerovatno izgubili svježinu, na kraju nisu ušli neki šutevi što su njima ušli. Nije ništa gotovo, moramo pobijediti doma Alkar i nadat se da će Škrljevo odradit posao protiv Osijeka te da će nam to donijeti dodatne kvalifikacije."

Igrač Sonika - Petar Marić: "Čestitam Osijeku na pobjedi, krenuli su puno agresivnije u utakmicu i na kraju im se to isplatilo. Mi smo se pokušavali vraćati, vratili smo se do kraja prvog poluvremena, preokrenuli smo rezultat, međutim na kraju je falilo snage te je Osijek zasluženo pobijedio."

Sljedeću utakmicu Vrijednosnice igraju u subotu, 07.05.2022. u Škrljevu protiv Škrljeva s početkom u 19:00h. Bit će to presudan susret u borbi za ostanak koji će Osijek sigurno osigurati ako u njemu pobjedu. U slučaju poraza, pobjedu ne smije ostvairi niti Puntamika koja će ugostiti Alkara.


Izdvojeno

Reci što misliš!