Sport / Košarka

odlična sezona

Veliko priznanje: Košarkaš iz Osijeka u najboljoj petorci NCAA Summit konferencije

Veliko priznanje: Košarkaš iz Osijeka u najboljoj petorci NCAA Summit konferencije

Osječanin Luka Barišić u najboljoj diviziji Američke sveučilišne NCAA lige dobio je još jedno veliko priznanje - Luka je član najbolje petorke Summit konferencije, te je uz to uvršten u najbolju petorku koju sačinjavaju igrači kojima je ovo prva godina u Summit konferenciji (All-Newcomer team)!

Luka je sezonu započeo fantastičnom tricom protiv momčadi Nebrske pred više od 15.000 ljudi. Nakon toga Luka je nastavio s odličnim igrama tijekom cijele sezone sa vrlo malo oscilacija. 

buzzer beater Osječanin tricom u zadnjim sekundama utišao 15 tisuća ljudi u američkoj NCAA ligi

Barišić je u Americi ove sezone u prosjeku postizao 14.5 poena i 5.9 skokova po utakmici, s tim da je šutirao 41% iz igre, te 82% sa linije slobodnih bacanja. Barišić je više-manje bio konstantno prva "rola" svoga tima, te je imao četiri utakmice zaredom gdje je imao više od 20 poena u veljači.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svoju najbolju utakmicu odigrao je protiv momčadi North Dakota State kada je postigao 28 poena i ugrabio 9 skokova, uz 4 asistencije. Najbolju skakačku utakmicu Luka je odigrao protiv ekipe North Dakota kada je ugrabio 14 skokova, ali je pri tome postigao 21 poen i dodao 5 asistencija.

Treba napomenuti da je Lukin suigrač Trenton Massner član druge petorke, obrambene petorke i All-Newcomer team zajedno sa Lukom.
 


Izdvojeno

Reci što misliš!