Sport / Košarka

stigao iz melbourna

Jackson Makoi novo je pojačanje KK Vrijednosnica Osijeka

Jackson Makoi novo je pojačanje KK Vrijednosnica Osijeka
kkvrijednosniceosijek.hr

Jackson je rođen 03.07.2000. godine u Egiptu, ima državljanstva Južnog Sudana i Australije, visok je 196cm i igra na poziciji beka

Košarkaški klub Vrijednosnice Osijek potpisale su na godinu dana igrača Anyiarbany Makoi, poznatiji kao Jackson Makoi iz Melburna u Australiji.

Jackson je rođen 03.07.2000. godine u Egiptu, ima državljanstva Južnog Sudana i Australije, visok je 196cm i igra na poziciji beka. Košarku je počeo trenirati u Melburnu, a zatim odlazi u Ameriku na Junior Lee College u sezoni 2019/20 (15p, 4rb, 6as), dok je prošlu sezonu odigrao na Daytona State College (18p, 6rb, 6as). Reprezentativac je Južnog Sudana, te je na upravo završenom natjecanju Afrobasket u Ruandi za 22 minute na terenu ostvario 8,7 p, 4 rb i 3,7 as.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Prvi puta sam u Europi gdje počinjem sa profesionalnom karijerom, sviđa mi se što je ekipa mlada i što su me treneri i suigrači dobro prihvatili.Iimam preporuke za Vrijednosnice Osijek da su klub u kojem mladi igrači dobijaju šansu i napreduju, te se nadam da će se to i meni ostvariti. Nestrpljiv sam i jedva čekam da počnu utakmice", rekao je Makoi.


Izdvojeno

Reci što misliš!