Sport / Košarka

novi derbi

Jasni su zadaci, a jasan je i cilj - Osijek želi pobjedu i u Rijeci

Jasni su zadaci, a jasan je i cilj - Osijek želi pobjedu i u Rijeci
Davor Javorović/Pixell

Ostali su Bijelo-plavi u Istri i nakon pobjede u Puli da bi što svježiji dočekali derbi s Rijekom koji je na rasporedu u nedjelju od 17 sati

U Rovinju su iskoristili kvalitetne uvjete za trening, a u međuvremenu su i značajno kompletirali redove. Trener Nenad Bjelica i po tom pitanju ističe zadovoljstvo:

"Dobro smo se regenerirali i to je bilo najvažnije, postići da budemo u optimalnoj formi. Vjerujem da ćemo opet biti na dobroj tjelesnoj razini, a na onoj mentalnoj puno bolji nego protiv Istre u početku utakmice. Vratili su nam se igrači koji su bili u karanteni, tako da ćemo biti jači u odnosu na pulsko gostovanje. Imamo na raspolaganju 22 igrača, neki će čak ostati izvan kadra. To pokazuje raznovrsnost u izboru, a vidjet ćemo hoćemo li nešto mijenjati. Odigrali smo dobro posljednje dvije utakmice, ti igrači zaslužuju respekt, no želimo spoznati u kakvom će stanju biti svaki pojedinac, pa ćemo se onda odlučiti za sastav", rekao je Bjelica.

Jasni su zadaci u igri

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U proteklim utakmicama Osijek je dobio širinu među strijelcima pa se tako uključuju i igrači iz drugog plana.

"Vrlo je važno da krilni igrači kao i veznjaci postižu golove, oni moraju dati svoj doprinos u tome jer drukčije ne možemo doći do željenog rezultata. Jasni su zadaci u igri kada napadamo i s desne i s lijeve strane. Onaj tko ih bolje ispunjava - taj igra. Inače, ti ulasci iz drugog plana su jako teški protivniku za braniti, zato na tomu inzistiramo", dodao je Bjelica čija će momčad vjerovatno krenuti u istom sastavu kao i zadnje dvije utakmice, ali će klupa biti znatno jača s obzirom da su u Rovinj pristigli igrači koji su bili u karanteni.

Dakako da je Bjelica nešto rekao i o Riječanima koji su nam domaćini…

"Igrali su protiv Napolija u izmijenjenom sastavu i sustavu i to dosta kvalitetno, a vidjet ćemo u kakvom će se rasporedu i s kojim igračima suprotstaviti nama. Sigurno će im se vratiti neki standardni prvotimci, no bit ćemo spremni na sve. Znamo da su oni na Rujevici vrlo jaki, tako da očekujem tvrdu i zahtjevnu utakmicu, ali i pobjedu naše momčadi", zaključio je Bjelica.


Izdvojeno

Reci što misliš!