Sport / Košarka

KOŠARKAŠKI TURNIR „BASKET4KIDS“

Izabrani predstavnici za Final Four

Izabrani predstavnici za Final Four
PR

„Basket4Kids“ košarkaški je turnir koji se igra u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Srbiji i Crnoj Gori, a 26. i 27. listopada 2019. održan je kvalifikacijski turnir za regiju Slavonije i Baranje.

U subotu, 26. listopada i nedjelju, 27. listopada 2019. u organizaciji Sport Klub televizije u dvoranama OŠ Darda u Dardi i Gradski Vrt u Osijeku održan je kvalifikacijski turnir ''Basket4kids'' za regiju Slavonije i Baranje.

''Basket4kids'' turnir je koji se održava već treću godinu za redom i igra se u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj, a cilj mu je promoviranje košarke za djecu, povezivanje i druženje djece te osiguravanje kvalitetnih utakmica s vršnjacima iz drugih zemalja. Nakon finalnih turnira u pojedinim državama organizira se i završni finalni turnir na kojem se proglašava pobjednik turnira za tu sezonu. Turnir je počeo 2017. godine s 96 ekipa samo za dječake, a u ovoj godini se proširio i na djevojčice te ga igra rekordnih 350 klubova.

Domaćini turnira za djevojčice i dječake 2007. godišta bili su KK Mursa Vrijednosnice Osijek i KK Vrijednosnice Osijek, a sponzori koji su pomogli da se ovaj turnir održi su tvrtke Vrijednosnice Osijek, Jamnica plus d.d., Belje plus d.o.o. i Osječka Pivovara, dok su dvorane osigurali rukovoditelji OŠ Darda i dvorane Gradski Vrt u Osijeku.

Na turniru za djevojčice nastupale su četiri ekipe: ŽKK Brod Na Savi, ŽKK Brod iz Slavonskog Broda, ŽKK Županja i ŽKK Vinkovci. Nakon šest odigranih utakmica ekipa Brod Na Savi pobijedila je sve protivnice te postala pobjednik kvalifikacijskog turnira.

Turnir za dječake okupio je osam ekipa u dvije skupine.
Skupina A: KK Tigrići i KK Klasije iz Slavonskog Broda, KK Belišće i KK Vrijednosnice Osijek; skupina B: KK Borovo Vukovar, KK Brod iz Slavonskog Broda, KK Vinkovci i KK Vrijednosnice OS Darda 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon razigravanja u skupinama i pobjedama u svim utakmicama u finale su se plasirale ekipe iz Osijeka i Vukovara. Rezultatom u finalu KK Vrijednosnice Osijek - KK Borovo Vukovar 61:12, mladi ''Brokeri'' plasirali su se treći puta za redom na finalni turnir ''Basket4kids'' Hrvatska, a za ekipu trenera Juraja Borasa i Ivana Kiša igrali su G. Jelečević, B. Vukobratović, L. Anđelić, M. Vučemilović, L. Rejo. A. Keglević, L. Mastanjević, M. Debeljak, F. Ivoš, M. Vidaković i L. Šipka.

Ekipe ŽKK Brod Na Savi i KK Vrijednosnice Osijek osvajači su turnira za Slavoniju i Baranju te su ostvarili pravo nastupa na Final four turniru za Hrvatsku koji će se održati u Kastavu u travnju sljedeće godine.


Izdvojeno

Reci što misliš!