Sport / Košarka

“Brokeri” zablokirali Šibenčane

“Brokeri” zablokirali Šibenčane

"Brokeri" su se u odličnom izdanju predstavili svojoj publici, u ovosezonskoj premijeri na domaćem parketu stigli su do prve pobjede u A-1 ligi. Ključ uspjeha bio je precizan šut, sjajna obrana i nevjerojatna agresivnost.

Nakon što su jednu dionicu bili slobodni, a tri utakmice igrali i izgubili u gostima, Darđani su u 5. prvenstvenom kolu na domaćoj premijeri nadigrali šibenski Jolly Jadranska banka. Darđani su fenomenalno počeli utakmicu, za početak trica Rudolfa Juge, pa još tri uspješna napada i već je bilo 9:2 za domaće. U petoj minuti postalo je jasno da Šibenčani neće lako ostvariti ono po što su došli u Baranju, uzeti bodove, jer je na semaforu bilo 18:4 za VROS Dardu. Do kraja prve četvrtine Darđani su nastavili puniti koš gostiju i na kraju prvih deset minuta bilo je velikih 34:15 za domaće. Koliko god se "plus 19" činila golema prednost, bilo je jasno da će "brokeri" teško nastaviti igrati na tako visokoj razini.

- Bili smo svjesni da ćemo teško zadržati visok ritam igre iz prve četvrtine, a možda smo prebrzo došli do visokog vodstva. Međutim, koliko god su nam se gosti približili, znali smo se vratiti - rekao je trener domaćih Senad Muminović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na početku druge četvrtine zahvaljujući poenima Amerikanca Rossa Šibenčani su napravili seriju 9-0, u 14. minuti smanjili su na 34:24, međutim Pandurić je prekinuo seriju gostiju, a Baranjci su cijelu drugu četvrtinu održali dvoznamenkastu prednost, da bi na odmor otišli s "plus 12" (48:36).

No, u drugom poluvremenu prednost "brokera" se topila, najviše problema im je zadavao Ross s kojim domaći u akciji "jedan na jedan" nisu imali izgleda, a raspoloženom Amerikancu pridružio se i Mrva, pa je u 29. minuti prednost domaćina bila samo dva poena (59:57). I dok su u trećoj četvrtini lako pronalazili put do koša Darde, Šibenčani su u posljednjoj dionici potpuno zaustavljeni. Zahvaljujući odličnoj obrani "brokera", čak osam minuta nisu zabili koš. Doduše, u napadu nisu briljirali ni Darđani, no poenima Peraice, Pandurića i Meznarića stvorili su zalihu koju su u posljednje dvije minute znali sačuvati i upisati prvi ovosezonski trijumf.

- Nije bilo lako igrati nakon tri poraza, a u goste nam je došla momčad iz vrha tablice. Iako smo u drugom poluvremenu gotovo prokockali visoku prednost, najvažnije je da smo pobijedili. Ovaj trijumf mnogo znači za raspoloženje i samopouzdanje moje momčadi, dodao je nakon utakmice trener Muminović.
[blockquote]VROS Darda 79
JOLLY JB 70

DARDA - Dvorana OŠ. Gledatelja: 300. Suci: Vovk (Sl. Brod), Sušanj, Terlević (oba Rijeka)

VRIJEDNOSNICE OS DARDA: Kordić, Meznarić 15 (8-8), Ridl 12 (1-2), Budimir 13 (5-9), Milenković 7 (3-3), Bičvić, Peraica 14 (4-6), Mandić, Gamma, Ćutuk, Jugo 12 (3-4), Pandurić 6 (2-4)

JOLLY JADRANSKA BANKA ŠIBENIK: Gulum, Josipović 6, Baljkas, Katura 9 (7-7), Vlajić, Vrlika, Režić, Mrva 18 (1-2), Ross 29 (4-6), Mihaljević, Gabrić 8, Vrsaljko.

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 34:15, 14:21, 12:21, 19:13[/blockquote]

 

TEKST: I. Liović (Glas Slavonije


Izdvojeno

Reci što misliš!