Sport / Košarka

Demolirali Riječane u završnih 13 minuta

Demolirali Riječane u završnih 13 minuta

Borba košarkaša Vrijednosnica OS Darda za plasman u Ligu za prvaka uspješno se nastavlja. U sklopu 19. kola "brokeri" su stigli do osme pobjede, ali treće uzastopne, i to baš protiv direktnog suparnika u borbi za petu poziciju.




Riječani su u Dardu stigli odlučni da naprave korak bliže željenom cilju, do pred kraj treće četvrtine činilo se da bi bodovi možda i mogli otići za Kvarner, ali završnica je bila u znaku samo jedne momčadi. Posljednjih 13 minuta Darđani su odigrali kao u transu. U 27. minuti bili su u zaostatku od osam poena (45:53), imali su dosta problema na parketu, igrali su u grču i sve je mirisalo na "reprizu" prijašnjih domaćih susreta protiv Alkara i Zaboka, koji znamo i kako su završili.

- Imali smo tijekom susreta identičan zaostatak pa smo se vraćali u egal. Stoga sam rekao igračima da ne gube glavu, da ne misle na semafor, nego da se samo koncentriraju na igru, prije svega obranu - kaže Senad Muminović, trener Darđana, koji su golemih problema u defenzivi imali protiv jednog čovjeka. Matija Češković zabijao je trice baš u trenucima kada su domaćini hvatali priključak. Na kraju je bek gostiju zabio 35 poena (trice 9-11), ali ni to nije bilo dovoljno da momčad Aramisa Naglića upiše pobjedu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na drugoj strani, do pred kraj treće dionice Darđani su se mučili u napadu, ali od već spomenute 27. minute napokon je "procurilo". Okidač je bio Veljko Budimir, koji je završnicu odradio briljantno. Prije toga šutirao je 0-6 i činilo se da ne može pogoditi iz izglednih pozicija. Stavio je prvo dvije trice za hvatanje priključka, u posljednjoj četvrtini dodao još tri i Riječana više nije bilo nigdje.

- Istina, nije ga išlo veći dio utakmice, ali nisam ga htio mijenjati. Kada je krenuo u seriju, nije mogao promašiti, a digli su se i ostali, stoga je razlika rasla munjevito. Ali sve to je proizašlo iz dobre obrane, limitirali smo momčad koja ja zabila 12 trica na manje od 70 poena - zadovoljno je komentirao nakon utakmice trener Muminović.

Osim Budimira, sjajnu je završnicu odigrao i Luka Pandurić, koji je na kraju bio i prvi strijelac pobjedničke momčadi. Čak deset od ukupno 19 poena dao je u posljednjoj četvrtini, koju je gotovo cijelu na plećima iznijela petorka u kojoj su još bili Ivan Mileković, Mate Perajica i Antonio Bičvić. Uz prvu dvojicu, dvoznamenkasti učinak u poenima imao je i kapetan Dejan Meznarić, a s druge strane, Češković nije imao značajniju potporu suigrača. Ništa manje važno nije i to da su Darđani "debelo" nadoknadili poraz iz Rijeke ("minus šest"), što znači da bi, u slučaju da o plasmanu odlučuje međusobni ogled, bili u prednosti. Momčadski duh "brokera" tako je nastavio pobjednički niz, koji će na kušnji biti već u srijedu, kada je na rasporedu gostovanje kod zadarske Sonik Puntamike.


N.Benčina (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!