Sport / Košarka

Odličan start košarkaša Osječkog sokola u kvalifikacijama za A-1 hrvatsku ligu

Odličan start košarkaša Osječkog sokola u kvalifikacijama za A-1 hrvatsku ligu

Momčad Zorana Helbicha premijernu je pobjedu izborila u gostima, Poličnik se prvi uvjerio u ozbiljnost košarkaša s Drave u nakani da izbore plasman u elitni razred.

Konačnih plus devet za goste ne daje realnu sliku događanja na vrućem parketu.

- Domaćin je u posljednjoj četvrtini uspio smanjiti veliki zaostatak, koji je u jednom trenutku bio 26 poena. Od početka smo bili gazde na parketu, na odmoru smo imali zalihu od deset poena, a onda je uslijedilo i najboljih deset minuta. Treću četvrtinu smo sjajno odradili defenzivno, Poličnik je postigao samo šest poena, bilo je jasno da kvalifikacije otvaramo pobjedom koju sam iskreno i očekivao - zadovoljno će trener “sokola” Zoran Helbich, svjestan da svaki trijumf na strani ima i dodatnu težinu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Postojao je samo pritisak prve utakmice, ali brzo smo ga se oslobodili. Mogu biti zadovoljan onim što smo pokazali u prvih 40 minuta. Istina, u posljednjoj četvrtini smo dopustili suparniku da smanji zaostatak, ali nakon što je pobjednik bio riješen, dao sam prigodu za igru i našim mladim igračima. Stoga je donekle i razumljivo što je Poličnik u finišu smanjio razliku, ali isto tako ne smijemo si dopustiti da zadnju četvrtinu izgubimo 15 razlike - kaže Helbich, koji ima cijeli tjedan da priprema momčad za novu kušnju.

Naime, Osječki sokol je slobodan u 2. kolu, koje se igra danas (Međimurje - Crikvenica, Poličnik - Dubrava), a u sklopu trećeg, čeka ih gostovanje kod Dubrave. Zagrepčani su također pobjedom krenuli u kvalifikacije, svladali su Međimurje 88:73.

- Bez obzira na to što su kvalifikacije tek počele, možemo reći da će Dubrava biti glavni konkurent u borbi za prvo mjesto. Sigurno je da će to biti mnogo teži ispit nego ovaj u Poličniku, ali u Zagreb ćemo također ići s pobjedničkim ambicijama - optimist je trener Osječkog sokola.

[important title=Poličnik 68-77 Osječki sokol]POLIČNIK - Dvorana OŠ Poličnik. Gledatelja: 500. Suci: Radović (Dubrovnik), Peić (Sl. Brod) i Kruljac (Zagreb).
POLIČNIK: Jurjević 7, Gluić, M. Bulić 7, Baričević, I. Bulić 7, Lovrić 10, Vidaković 2, Dražović 6, Banić 8, Đerđa, J. Bulić 13, Mijolović 8.
OSJEČKI SOKOL: Tucaković, Šarac 4, Raič 15, Katavić 9, Križanac 1, Grgić 2, Helbich 14, Radoš 3, Kozić 6, Maslić 3, Ridl 1, Žeravica 19.
REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 14:18, 16:22, 6:20, 32:17[/important]

N.Benčina (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!