Sport / Košarka

Brod old stars novi prvak lige

Brod old stars novi prvak lige

Košarkaši Brod old starsa novi su prvaci Brodske amaterske košarkaške lige (BAKL).

STUPNIK MEDEX – BROD OLD STARS 75:80 (22:19, 17:34, 22:9, 14:18)

Oni su tako naslijedili: Tipi TV, Geodetske usluge Agotić i Velebit Cezar koji su do sada osvajali naslov prvaka lige. Brod old stars je u finalu u odličnoj utakmici s 80:75 svladao vrlo dobri Stupnik Medex koji se pokazao kao dostojan protivnik.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Obje ekipe nastupile su u svojim najjačim sastavima, dok je sama utakmica kvalitetom bila na razini „A"-2 lige. Premda je Brod old stars s tricama Pezera i Kovačevića poveo sa 6:1 cijela prva četvrtina pripala je Stupnik Medexu koji je stalno bio u vodstvu. U 7. minuti košem Ćorića Stupljani su imali velikih +10 za 20:10 što je bila njihova najveća prednost na utakmici da bi do kraja prve četvrtine veterani napravili 19:2 i smanjili razliku na 22:19.

U drugoj četvrtini je Brod old stars kojeg je s klupe vodio Dubravko Matačić (zamijenio kažnjenog Franju Jozića) odigrao odlično te ju dobio s 34:17 što im je na poluvremenu donijelo velikih 53:39. Ključne su u završnici drugog perioda bile 3 uzastopne trice Darka Pezera koji je samo u prvom poluvremenu ubacio 6 trica te je postigao 22 koša. Drugo poluvrijeme bolje otvara Stupnik Medex koji je malo po malo smanjivao razliku, a u 28. minuti košem Brezića došli su do poravnanja za 58:58, da bi ipak 3. četvrtina završila s minimalnih 62:61 u korist Bord old starsa. Odličan je kod ekipe Darka Krištije u obrani bio Branislav Ćorić koji je imao preko 10 skokova te nekoliko blokada i u pravom je smislu zatvorio reket te se odlično nosio s protivničkim centrima: Grgurevim, Sulićem i Dugandžićem.

Neizvjesno se igralo u posljednjoj četvrtini sve do 3 minute prije kraja kada se Brod old stars malo odvojio na 75:68, međutim, Stupljani se nisu predavali te su 1,30 do kraja došli na -4 (71:75). Imao je Stupnik Medex kod tog rezultata i napad, ali je onda Davor Bešter presjekao napad i osvojio važnu loptu iz koje su njegovi suigrači poentirali. Tako je Brod old stars došao do zaslužene pobjede u utakmici u kojoj je presudilo veće iskustvo puno starijih igrača koji nastupaju za tzv. „Starce".

U pobjedničkoj ekipi prednjačila su 3 bivša prvoligaška igrača: Darko Pezer s 27 (6 trica), Domagoj Norac s 23 i Igor Kovačević s 19 koševa, dok su kod Stupljana najučinkovitiji bili: Tony Teskera s 25, Branislav Ćorić sa 14 i Davorin Rupčić s 11 poena. Košarkašima Nine Hebrang pripalo je 3. mjesto te su oni zadovoljni sa sezonom premda su uz malo sreće i oni mogli igrati finalnu utakmicu, dok je 4. mjesto osvojio Trgo invest.

Liga je za sve 4 najbolje osigurala pehare, a za igrače Stupnik Medexa i Nine Hebranga medalje, dok su svi igrači Brod old starsa dobili prstenje s ugraviranim znakom BAKL lige. Nagrađeni su i najbolji pojedinci. Tako je Domagoj Norac (Brod old stras) najbolji u izvođenju slobodnih bacanja, dok Marko Karlović (Đuro Đaković II) ima najbolji postotak ubačaja za 2. Darko Pezer iz Brod old starsa najbolje gađa trice u cijeloj sezoni što je dokazao i u finalu, dok je njegov suigrač Domagoj Norac s prosjekom od 26,37 najučinkovitiji strijelac lige. Pobjednička ekipa Brod old stars je u cijeloj ligi postigla najviše koševa, dok je trofej za fair – play pripao Auto stop Pizzeriji Angello.

Za potez sezone nagrađen je Davorin Rupčić (Stupnik Medex) koji je u polufinalu tricom sa zvukom sirene svojoj ekipi protiv Nine Hebrang osigurao finalni susret. Izabran je najbolji igrač finalne utakmice, a to je Tony Teskera (Stupnik Medex) koji je uz 25 koševa imao nekoliko super atraktivnih zakucavanja s kojima je cijelu dvoranu podigao na noge.

U Brodskoj amaterskoj košarkaškoj ligi uslijedit će ljetni odmor sve do studenog ove godine kada bi trebala početi nova 5. sezona ove vrlo popularne lige među bivšim košarkašima Slavonskog Broda i šire okolice.

 

Izdvojeno

Reci što misliš!