Sport / Košarka

Marija Vrajić i Nikola Špoljar osvojili Biser Slavonije

Marija Vrajić i Nikola Špoljar osvojili Biser Slavonije

Sedmo izdanje brdske utrke ''Biser Slavonije'' protekao je u vrlo dobrom raspoloženju po nešto hladnijem vremenu od očekivanog, no za natjecatelje koji su trebali pretrčati 10 kilometara po Parku prirode Papuk to nije bila velika prepreka.

Staza brdske utrke i bogatstvo prirode Papuka nije ostavilo ravnodušnim nikoga od sudionika ''Bisera Slavonije'', a pogotovo one koji su prvi put došli savladati slavonsku planinu. Svi sudionici su bili jednoglasni da će doći i iduću godinu unatoč tomu što je staza prilično teška, osobito pred kraj utrke kada je trebalo trčati preko kilometar strmog uspona.

Vrlo dobra organizacija članova Maraton kluba Hrvatski sokol Osijek i djelatnika Općine Čačinci, te ljubazno osoblje planinarskog doma Jankovac i zaposlenika Parka prirode Papuk koji su dali su sve od sebe da svi učesnici utrke osjete što je slavonsko gostoprimstvo daju garanciju da će ova utrka 'rasti' iz godine u godinu kako po broju natjecatelja tako i po podršci trkačima.

nikola spoljar 7 BS

Posebno zadovoljan je bio pobjednik utrke Nikola Špoljar iz Atletskog kluba Sljeme što i nije krio u izjavi nakon pretrčanih deset kilometara:

- O Papuku mogu samo reći riječi hvale. Prekrasna planina ispunjena prelijepom šumom i izvorskim potocima, zato i volim trčati na njemu,prezadovoljan sam pobjedom jer pobijediti Zorana Žilica nije mala stvar. Staza je ove godine pun pogodak za trčanje kako za profesionalce tako i za rekreativce. Sve skupa utrka je organizirana jako dobro, staza dobro označena, okrijepe na mjestu gdje su i najpotrebnije. Jako sam zadovoljan i definitivno dolazim i sljedeće godine.

Nikola Špoljar je deset kilometara jankovačkih nizbrdica i uzbrdica pretrčao za samo 43 minute i 19 sekundi, a glavni favorit Zoran Žilić iz AK Koprivnica na cilj je došao drugi sa zaostatkom od četrdesetak sekundi. Treći je bio još jedan član AK Sljeme Nikola Smolić s vremenom od 47,20 minuta.

U konkurenciji ljepšeg spola pobijedila je poznata hrvatska ultramaratonka  Marija Vrajić s vremenom 53,29 minute, druga je bila Osječanka Danijela Černić iz AK Slaovnije Žito, dok je treća bila Mirela Iža iz MK Hrvatski sokol. Posebno treba istaći najmlađu sudionicu petnaestogodišnju Josipu Livaković. Ona je stazu od pet kilometara pretrčala za 42. minute i 45 sekundi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

marija vrajic 7 BS

Marija nam se javila iz Sinja sa polumaratona gdje je ponovo ciljnu crtu prešla prva:

- Iznenađena sam koliko mi se svidjela utrka. Priroda je jednostavno prekrasna. Prije dolaska do Jankovca prolazili smo pokraj velikog slapa, a pored Doma nalazi se par jezeraca okruženih šumom. Za stazu sam prvo pomislila da je lagana. Tri kilometra nizbrdo, a onda sedam uzbrdo, no, prevarila sam se. Ovih je tri kilometra bilo postavljeno kao za neko zagrijavanje, nakon toga slijedio je dobar uspon od tri km, a ostatak trke je onaj nagib za koji moraš pogledat dobro uvis da saznaš gdje je kraj i koji prolazi po uskom puteljku kroz šumu. Znala sam da mi je  nemoguće to otrčati, pa sam nastojala što brže taj dio othodati. Na takvim je strminama jedan kilometar je neopisivo dugačak!  Nije mi bilo svejedno jer sam znala da će Danijela puno lakše prijeći taj dio. Par puta sam , naravno, pogledala i unazad..... ...Poslije trke smo se družili uz ukusan grah, a jako mi drago  što je puno ljudi povelo svoju obitelj pa su(smo) spojili i utrku i druženje. Zahvaljujem organizatoru na trudu i nadam se da će ova trka (p)ostati  tradicionalna.

Novčane nagrade pobjednicima i poklon pakete svim učesnicima podijelio je načelnik općine Čačinci Mirko Mališ koji je istako da će općina Čačinci i dalje podržavati ovu utrku i da će učiniti sve da ona bude svakom godinom i bolja.

Biser Slavonije je zaključena sa zajedničkim ručkom, šumarskim grahom i druženjem trkača i posjetitelja PP Papuk.

UKUPNI REZULTATI:

žene:
1.    Marija    Vrajić    1976    HR    Ž35    AK Maksimir    0:53:29
2.    Danijela    Černić    1977    HR    Ž35    AK Slavonija Žito    0:56:30
3.    Mirela    Iža    1970    HR    Ž40    MK Hrvatski sokol    1:05:08

muški:
1.    Nikola    Špoljar    1991    HR    MS    AK Sljeme    0:43:19
2.    Zoran    Žilić    1982    HR    MS    AK Koprivnica    0:44:06
3.    Nikola    Smolić    1961    HR    M50    AK Sljeme    0:47:20

 


Izdvojeno

Reci što misliš!