Sport / Košarka

KK Vrijednosnice Darda seli u Osijek i mijenja ime

KK Vrijednosnice Darda seli u Osijek i mijenja ime

Prvoligaški Košarkaški klub Vrijednosnice Darda od nove će sezone umjesto u Dardi igrati u dvorani Gradski vrt u Osijeku i to pod novim imenom KK Vrijednosnice Osijek.

Predsjednik KK Vrijednosnica Osijek, Alexander Hrkač naglasio je kako su razlozi prelaska u Osijek prije svega u infrastrukturi.

- Uprava kluba zadala si je dugoročan cilj a to je imati stabilnog prvoligaša sa vlastitim igračkim kadrom. Kako bi što prije došli do tog cilja potrebna nam je i bolja infrastruktura koju smo u Dardi prerasli. Glavni motiv našeg prelaska je taj što grad Osijek ima vrhunske uvjete za košarku a trenutno nema prvoligaša, rekao je Hrkač.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić i njegov zamjenik Vladimir Ham izrazili su zadovoljstvo što će grad Osijek biti domaćin "Brokerima".

- Zadovoljstvo nam je da ovako dobra priča i gotov proizvod dođe u Osijek. Ovo je odličan model partnerstva grada i sponzora, koji nam pokazuje pravi put. Zahvalili bi se mjestu Dardi na dosadašnjem domaćinstu, a prelazak KK Vrijednosnica OS Darda u Osijek stavili bih u funkciju poboljšanja kvalitete rada i razvoja talentiranih sportaša, poručio je Vrkić.

Klub će u svoju šestu prvoligašku sezonu ući sa novim imenom. Zapravo, naziv se neće drastično promijeniti, u njemu više neće biti Darda, nego samo Vrijednosnice Osijek. Pod tim je imenom do sada igrala druga momčad, koja preuzima staro ime KK Vrijednosnice OS Darda, pod kojim će se natjecati u A-2 ligi “Istok”.

Od ove školske godine Škola košarke KK Vrijednosnice Osijek ostvarit će  suradnju sa ŽKK Mursa. Nova suradnja obuhvatiti će 10 osnovnih škola iz Osijeka, koja će sa Školama košarke iz Darde i Bilja brinuti o 250-300 dijece.

Sportska dvorana "Gradski vrt" u Osijeku svojim vanjskim i unutarnjim dizajnom postala je novi urbani znak grada Osijeka, a ujedno i novi dom "Brokera". Kapacitet male dvorane "Gradski vrt" je 1448  mjesta.

- Prelaskom u dvoranu "Gradski vrt" otvorit će nam se mogućnost dobivanja većeg broja termina, podizanje kvalitete rada sa seniorskom momčadi, podizanje kvalitete rada sa mlađim kategorijama a ujedno i povećanje broja posjetitelja. Sve to za cilj ima širenje baze publike, podmlatka te zadržavanje kvalitetnog seniorskog kadra,  naglašava sportski direktor "Brokera" Renato Martinko.

Grad Osijek i KK Vrijednosnice Osijek za početak sezone najavljuju akciju "Povratak prvoligaške košarke u grad na Dravi". U sklopu iste svim gledateljima biti će omogućen besplatan ulaz tijekom prvog djela polusezone 2014/2015.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!