Sport / Košarka

Globalni projekt Stay in the Game stigao u Vukovar

Globalni projekt Stay in the Game stigao u Vukovar

“Sve počinje od dječje igre. S godinama igra postaje sve složenija, a pravila sve zahtjevnija. Sve se mijenja, ali igra ostaje. Ostanite u njoj!” To poručuje Dogus grupa, zahvaljujući kojoj je Vukovar dobio obnovljeno košarkaško igralište Lijeva bara u sklopu društveno odgovornog projekta “Stay in the Game”.

Svečano otvorenje su uveličali prof. Ivan Penava, gradonačelnik Grada Vukovara, Burak Baykan, regionalni direktor Dogus grupe i Darko Markotić, izvršni direktor INA trgovina na malo, te hrvatske košarkaške legende Mato Skelin i Slaven Rimac. Otvorenju igrališta prisustvovali su i Matjaž Smodiš, košarkaški ambasador Eurolige te Ibrahim Kutluay, ambasador projekta “Stay in the game”, proslavljeni reprezentativac Turske.

Obojica vrsnih igrača složila su se u izjavi: "Kao djeci sport nam je bio najvažniji. Probali smo razne sportove, ali smo se uvijek rado vratili košarci koja je postala naš prvi izbor, a na kraju i životni poziv. Želimo da djeca u Vukovaru što više borave na ovom terenu, igraju se, razvijaju svoje košarkaške vještine, žive zdravo, druže se. Sretni smo i ponosni da je “Stay in the Game” projekt stigao u Vukovar i da smo ovim činom razveselili sve ljubitelje košarke".

Koliko je ovo vrijedan projekt na lokalnoj i globalnoj razini, istaknuo je regionalni direktor Dogus grupe, Burak Baykan: “Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo proširili našu mrežu gradova u okviru globalnog projekta “Stay in the game”. Mislim da je Vukovar pravi grad za predstavljanje našeg projekta u Hrvatskoj kako bi svima pokazali da zaslužuje “ostati u igri” usvajanjem zdravih navika kroz rekreaciju. Uzimajući u obzir veliki sportski talent i ljubav prema sportu na ovim prostorima, vjerujem da je ovo tek početak našeg košarkaškog putovanja Hrvatskom”.

stay dogus 01

Tom se prigodom gradonačelnik Penava zahvalio na donaciji Dogus grupe za realizaciju projekta dodajući: “Mislim da nismo mogli poželjeti bolji projekt u našem gradu. Povezivanje lokalne zajednice u zdravoj aktivnosti i usvajanje zdravih navika je nešto što svaki grad treba imati u izobilju, pa tako i Vukovar. Zahvaljujući Dogus Grupi i projektu “Stay in the Game” možemo reći da imamo još jedan dobar razlog za zajedništvo i dobrosusjedske odnose ”.

Euroliga i Dogus grupa danas su donirali i 24 Spalding lopti KK Vukovar, a u prijateljskoj utakmici koja se premijerno odigrala na novootvorenom terenu između košarkaša KK Vukovar i miješane momčadi juniora Cibone i Cedevite, uvjerljivu pobjedu odnijeli su domaćini, 46:32.

Tako je Vukovar postao dio globalne inicijative u sklopu koje se obnovilo više od 50 školskih i javnih igrališta diljem Turske te uključilo 38 000 djece od Turske, Grčke, Njemačke do Hrvatske. To ni ne čudi s obzirom na to da je Dogus grupa od 2014. godine udružila snage s Darüşşafaka Doğuş košarkaškim klubom i Euroligom u sklopu njihovog One Team projekta. Uspjeh projekta Stay in the Game nije izostao niti u stručnoj javnosti čemu idu u prilog tri nagrade CSR International Excellence Awards, jedne od najprestižnijih nagrada u segmentu društveno odgovornog poslovanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

stay dogus 05

Stay in the Game u brojkama:

· više od 50 školskih i javnih terena obnovljeno je u sklopu projekta

· 37 škola aktivno je sudjelovalo u projektnim aktivnostima

· 38 000 djece slušalo je o važnosti stjecanja zdravih navika

· preko 300 000 djece uključeno je u projekt putem društvenih mreža

· 28 gradova u 4 zemlje uključeni su u društveno odgovornu platformu

· 3 CSR International Excellence Awards  

   


Izdvojeno

Reci što misliš!