Sport / Košarka

Brokeri pali u drami na Gripama

Brokeri pali u drami na Gripama

Split je u trećoj odlučujućoj utakmici, nakon velike i neizvjesne borbe, pobijedio Vrijednosnice Osijek i plasirao se u polufinale doigravanja.



KK Split – KK Vrijednosnice Osijek 64:57 (25:16, 12:13, 18:13, 9:15).

Split: Subotić 5, Kalajdžić 4, Kedžo 16, Rančić, Vrgoč, Dijan 2, Najev 7, Jukić 11, Kanaet, Filipović 7, Marić, Galić, Širko 12.
Vrijednosnice Osijek: Šarac J, Došen 7, Robinson 4, Žulj, Vuković 11, Šarac A 21, Krajina, Karlović 2, Turalija 1, Mustapić 11.

Pravi mali rat na parketu Gripa vodili su igrači Splita i Vrijednosnica Osijek, u kojem je na kraju presudila duža klupa domaćina, te kvaliteta i iskustvo Mateja Kedže i Srđana Subotića u trenucima kada se utakmica lomila. Susret bolje otvara Split, te dominira u prvom poluvremenu sa pogođenim dalekometnim šutevima, te brzim kontrama, dok kod gostiju jedino kapetan Aljoša Šarac drži Vrijednosnice u životu. U drugom dijelu Brokeri dižu obranu i dovode utakmicu u egal, Šarcu se pridružuju Došen, Vuković i Mustapić, ali više od zaostatka - 4 (42:38, te 61:57), nisu mogli. Uz odličnu obranu, napad Brokera nije bio na dostatnom nivou za veliko iznenađenje.

Igrači Splita u polufinalu dočekuju Cedevitu, a Vrijednosnice Osijek idu na zasluženi odmor nakon najuspješnije klupske sezone.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!